Pasiunea unei românce din Italia i-a uimit pe italieni. Mihaela creează obiecte din hârtie reciclată

Mihaela Gafiuc, o româncă domiciliată la San Costantino Calabro, în provincia Vibo Valentia, din Calabria, i-a impresionat pe italienii de la publicația Il Vibonese.it cu pasiunea sa. Ea creează tot felul de obiecte din hârtie reciclată și lipici.

Mihaela Gafiuc locuiește de 18 ani la San Costantino Calabro, alături de soțul său, Vincenzo și cei doi copii ai lor.

Coșuleț pentru păstrat bijuteriile, făcut din hârtie reciclată și perline. Sursa foto: Pagina Facebook „Carta e riciclo”

Ea a găsit o activitate creativă excelentă pentru timpul liber sau pentru atunci când are prea multă hârtie și nu dorește să o risipească.

Ceșcuță decorativă din hârtie reciclată. Sursa foto: Pagina de Facebook „Carta e riciclo”

Pentru diferitele obiecte pe care le face Mihaela folosește îndeosebi pliantele publicitare pe care marile lanțuri de magazine le lasă în cutia poștală aproape zilnic. Rulează, încrucișează, lipește, decorează și colorează hârtia, dând naștere la tot felul de obiecte minunate.

Suport din hârtie reciclată. Sursa foto: Pagina de Facebook „Carta e riciclo”

Pasiunea ei a luat naștere în urmă cu câțiva ani, când, navigând pe internet, a dat peste un filmuleț în care se prezenta realizarea unor obiecte din hârtie, o lume cu totul nouă pentru Mihaela. Imediat a devenit pasionată și a început să se documenteze cu diverse video demonstrative. În scurt timp a devenit foarte pricepută, în special în crearea de păpuși africane, folosind diverse obiecte de uz casnic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Obiecte din hârtie reciclată. Sursa foto: Pagina Facebook „Carta e riciclo”

Chiar și cu prilejul sărbătorilor de Crăciun sau de Paște, ea creează obiecte tematice deosebit de frumoase.

Suport pentru ou de Paște din hârtie reciclată. Sursa foto: Pagina de Facebook „Carta e riciclo”
Brăduț de Crăciun din hârtie reciclată. Sursa foto: Pagina de Facebook „Carta e riciclo”

Pentru fiul ei mai mic, pe nume Manuel, Mihaela a creat o mască de Arlecchino pentru zilele de Carnaval care în această perioadă de sărbătorește în Italia. Mihaela este mândră de pasiunea ei și a explicat în video de mai jos că este și un mod de a recicla și de a da viață unui lucru care altfel ar fi ajuns la gunoi.

Obiectele create de Mihaela Gafiuc pot fi admirate și pe pagina de Facebook „Carta e riciclo”.

Distribuie acest articol