Pățania unui român la sosirea în străinătate: „Vă povestesc asta pentru a nu cădea în aceeași capcană ca mine”

Un cetățean român plecat de mult timp din țară, a ținut să-și povestească experiența de început în străinătate, care nu a fost deloc plăcută. Intenția românului nostru, care a publicat textul pe rețelele de socializare, este de a-i ajuta pe conaționali să nu cadă în capcanele escrocilor care profită de naivitatea și de buna credință a oamenilor.

„Acum mulți ani în urmă am decis să plec în Spania, pentru prima dată, cu autocarul.

Pe drum, fratele meu mă suna des să întrebe când ajung, dar când am ajuns în Madrid mi-a spus că trebuie să aștept două ore în autogara Mendez Alvaro până vine să mă ia.

Odată ajuns acolo, abia am coborât din autocar un român m-a întrebat dacă mă așteaptă cineva și i-am răspuns că da, fratele meu. Acesta mi-a spus că fratele meu a avut probleme cu mașina și l-a trimis pe el să mă ia. Mi-a propus să luăm un taxi până la stația de autobuz din Avenida America, pentru a merge spre Burgos.

La un moment dat mi-am dat seama că s-ar putea să fie o înșelătorie, dar am continuat să îl urmez. După ce am coborât din taxi am ajuns într-un gang întunecat, unde doi bărbați au apărut și au început să strige ceva la mine în spaniolă. Mi-au cerut să le arăt actele și banii pe care îi aveam la mine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În acel moment, mi-am dat seama că erau niște hoți și că trebuie să acționez. Am smuls pașaportul din mâna unuia dintre ei, l-am lovit pe român și am strigat „poliția”, „poliția”. Cei doi bărbați s-au speriat și au fugit. Am reușit să scap și m-am întors la autogara Avenida America tot cu un taxi.

Când fratele meu a venit să mă ia la Burgos, nu i-am povestit nimic despre întâmplare, deoarece eu sunt fratele mai mare și nu voiam să râdă de mine.

Chiar și acum, mă întreb cum pot exista oameni care să-și înșele proprii concetățeni. În astfel de situații, este important să avem sânge rece, să fim calmi și să gândim la rece. Fiți precauți cu conaționalii pe care nu îi cunoașteți bine!

Împărtășesc această experiență pentru a ajuta alte persoane să nu cadă în capcana unor escroci și să înțeleagă importanța prudenței în situații similare. Sunt convins că există multe povești asemănătoare, iar dacă le povestim, contribuim la prevenirea înșelăciunilor și protejarea altora.

În concluzie, experiența mea la sosire în Spania a fost una plină de peripeții și emoții, dar a reprezentat și o lecție de viață importantă. Deși întâmplarea a avut loc acum 23 de ani, amintirea ei este încă vie în mintea mea și mă face să fiu mai precaut în relațiile cu necunoscuții, indiferent de naționalitatea lor.”

Această poveste ilustrează faptul că în situații de criză, sângele rece și calmul sunt esențiale pentru a putea gândi clar și lua decizii corecte. De asemenea, este important să fim conștienți de pericolele ce pot apărea în călătoriile noastre și să fim precauți în orice moment, astfel încât să nu cădem pradă unor escroci sau situații periculoase.

Așadar, să avem grijă de noi înșine și de cei dragi și să fim mereu vigilenți în fața situațiilor suspecte, chiar dacă acestea implică proprii concetățeni. Împărtășirea experiențelor personale poate fi o modalitate eficientă de a preveni și combate înșelăciunile, contribuind astfel la crearea unui mediu mai sigur pentru toată lumea.