Un patron român din Italia și-a recuperat camioneta furată publicând un anunț pe Facebook

Un antreprenor român din localitatea Pontedera, situată în provincia Pisa din Toscana, și-a recuperat camioneta furată de hoți în urmă cu circa o săptămână după ce a publicat un anunț pe rețelele de socializare.

Potrivit ziarului Il Tirreno, Costel Ciubotaru plătise, în urmă cu două săptămâni, suma de 8 000 de euro pentru a cumpăra o camionetă la mâna a doua pe care urma să o folosească la firma de construcții pe care o deține.

Conaționalul nostru parca autovehiculul în fața casei sale situată în cătunul La Rotta din Pontedera, dar în dimineața zilei de joi, 3 iunie 2021, nu l-a mai găsit.

Bărbatul român a depus imediat plângere la carabinierii din localitate, dar nu s-a limitat doar la asta, având în vedere că mașina este esențială pentru activitatea pe care o desfășoară.

A intrat astfel pe Facebook și a făcut un apel cu privire la furtul camionetei, în speranța că cineva o va vedea și va reuși să o recupereze.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Iar speranțele sale nu au fost deșarte, fiindcă după o săptămână de la furt a fost contactat de un barman din localitatea Colle Salvetti, provincia Livorno din aceeași regiune, care l-a anunțat că a văzut camioneta românului nostru parcată în fața barului său.

„Am publicat mai multe anunțuri pe Facebook și această persoană, după ce a văzut o postare de-ale mele, m-a sunat și mi-a spus că autovehiculul era chiar acolo, în fața barului. Trebuie să-i mulțumesc, pentru că datorită lui am recuperat-o”, a declarat patronul român, citat de ziarul italian.

„Nu știu cine a furat-o, dar pentru mine important este să mă pot întoarce la muncă. Până în acel moment nu puteam face asta”, a mai adăugat Costel Ciubotaru.

După ce a fost contactat de barmanul din Colle Savetti, bărbatul român a sunat imediat la Poliția din Livorno și a solicitat ajutor.

Polițiștii s-au deplasat imediat pe via Suese din localitatea menționată mai sus, unde barmanul a declarat că a văzut camioneta, și au constatat că, într-adevăr, era chiar autovehiculul furat din fața casei românului nostru.

Costel Ciubotaru și-a recuperat astfel camioneta care, mai precizează sursa citată, avea doar portiera forțată și firele de la contact, folosite de hoți pentru a porni-o.