Patru români, dintre care doi copii, și-au pierdut viața într-un tragic accident în Ungaria provocat de un TIR

Teribilul accident a avut loc în jurul orei 02:30 din noaptea de duminică spre luni, 28 octombrie 2019, pe autostrada M5 din Ungaria, în dreptul localității Balástya situată la circa 71 de km distanță de vama Nădlac. Potrivit celor mai recente informații, șapte persoane au murit, dintre care patru sunt cetățeni români, doi părinți și cei doi copii ai lor.

TIR-ul și una dintre mașinile lovite de acesta. Foto: Donka Ferenc / delmagyar.hu

Din primele reconstituiri reiese că șoferul unui TIR înmatriculat în Serbia și care se îndrepta spre Budapesta a pierdut controlul volanului și a intrat în parapetul care desparte cele două sensuri de mers, scrie delmagyar.hu. Parapetul metalic a cedat după impactul cu automarfarul, care apoi a lovit două autoturisme care circulau din sens opus: o mașină Skoda înmatriculată în România și o altă mașină înmatriculată în Olanda.

Atât TIR-ul cât și cele două autoturisme lovite de acesta au luat foc în urma impactului, provocând moartea celor șapte persoane care se aflau la bordul mașinilor mici. Șoferul TIR-ului

Polițiștii au constatat în ultimele ore că o eroare tehnică la automarfarul din Serbia ar fi cauza care a dus la provocarea acestei tragedii și au confirmat că într-una din cele două mașini circulau patru cetățeni români, mai scrie sursa citată. Identificarea pasagerilor din mașina înmatriculată în Olanda este încă în curs.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Cele două mașini lovite de TIR. Foto: Donka Ferenc / delmagyar.hu

Decesul celor patru cetățeni români a fost confirmat ulterior și de Consulatul General al României la Szeged printr-un comunicat de presă.

„Consulatul General al României la Szeged urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 28 octombrie 2019, în regiunea Csongrad, accident soldat cu decesul a patru cetățeni români.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate și circumstanțele producerii accidentului.

Până la acest moment, la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară.

- Continuarea după publicitate -

Reprezentanții Consulatului General al României la Szeged monitorizează cu prioritate situația și se află în contact cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în vederea îndeplinirii formalităților de eliberare a documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite”, se transmite în comunicat.

@rotalianul