Pavia – tânără română de numai 16 ani moare sub roțile trenului în fața iubitului său

Tragedia a avut loc în gara de tren din localitatea Parona, provincia Pavia, în seara zilei de vineri, 28 aprilie 2017, în jurul orei 18:50, când o tânără română de numai 16 ani, cu inițialele I.G.V., a rămas blocată în ușile trenului și a fost târâtă de acesta câteva zeci de metri, căzând apoi sub roțile trenului.

Din primele relatări reiese că tânăra noastră conațională se afla împreună cu iubitul său, în vârstă de 17 ani, în trenul Trenord 10548, care venea de la Mortara și se îndrepta spre Milano Porta Genova. Aceștia intenționau să călătorească de la Parona la Vigevano, unde adolescenta româncă locuia, dar se pare că înainte de plecarea trenului tânăra a avut o discuție aprinsă cu iubitul ei iar acesta ar fi decis să coboare din tren și să se întoarcă acasă.

Fata de 16 ani s-ar fi hotărât și ea să coboare într-un final dar ușile trenului s-au închis și trenul tocmai pornea spre următoarea gară iar tânăra română ar fi folosit atunci maneta de siguranță pentru a deschide ușile și a coborî din tren în timp ce acesta pleca din gară. Încercând să coboare din tren, aceasta a rămas blocată cu piciorul între uși și a fost trasă de tren pe o distanță de câteva zeci de metri.

Iubitul fetei a văzut scena și s-a suit pe bicicleta pe care o lăsase în gară înainte de a urca în tren, reușind astfel să ajungă la iubita sa blocată în ușile trenului și încercând să o salveze. Din nefericire, tânăra a căzut sub roțile trenului și a decedat în brațele iubitului ei.

Trenul și-a continuat drumul, mecanicul neobservând ceea ce s-a întâmplat, acesta fiind anunțat doar când a ajuns la gara din Vigevano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajunși la locul tragediei, medicii de pe ambulanță nu au putut face nimic altceva pentru tânăra română decât să constate decesul. Iubitul tinerei și un pasager din tren au fost interogați de carabinieri ca martori, pasagerul din tren declarând că a văzut conaționala noastră deschizând ușile trenului din interior când acesta pornise deja din stație.

Poliția feroviară a deschis o anchetă în acest caz, coordinată de procurorul Susi Morena, pentru a clarifica dacă sunt responsabile și altre persoane pentru această tragedie dar din primele detalii reiese că accidentul a fost provocat de neglijența tinerei românce.

Conaționala noastră de numai 16 ani, I.G.V., era o jucătoare de volei și locuia de câțiva ani la Vigevano, în cadrul unei structuri protejate pentru persoanele maltratate ce aparține fundației „Madre Amabile”. Adolescenta provenea dintr-o familie de români în care existau violențe și abuzuri, motiv pentru care autoritățile italiene au decis să o ducă într-o structură de acest gen, pentru a proteja de violențele din familie.