Pedofil român din Marea Britanie atras în capcană de un grup de localnici. Credea că se va întâlni cu un minor de 14 ani

Adrian Chelaru, un român în vârstă de 43 de ani și tată a doi copii, a fost condamnat recent de Tribunalul orașului englez Portsmouth (Hampshire) la un an și jumătate de închisoare pentru infracțiunea de manipulare psihologică a unui „băiat virtual de 14 ani” cu care inițiase o conversație din ce în ce mai sexualizată pe Grindr, platforma de întâlniri între persoane de același sex.

Adrian Chelaru, 43 de ani. Foto: portsmouth.co.uk

Flagrantul, relatează site-ul porthsmouth.co.uk, a avut loc pe 6 septembrie 2017 în parcul Fareham din Portsmouth, atunci când Chelaru a mers la locul întâlnirii cu minorul racolat online „înarmat” cu o sticlă de vodcă, pentru a facilita intenția sa de a întreține raporturi intime cu acesta, dar nu mică i-a fost mirarea când a fost confruntat brusc de un grup de vânători de pedofili.

Tribunalul din Portsmouth a aflat de la martori cum perversul a început să vorbească cu un profil pe nume Samuel în aplicația Grindr. „Într-un stadiu foarte incipient, profilul a arătat clar că nu avea 18 ani ci, de fapt, avea 14 ani”, a precizat procurorul Alec Williams.

„Netulburat, a continuat conversația care a devenit rapid sexuală și l-a determinat să aranjeze astfel încât să se întâlnească într-un loc în care să nu fie deranjați”, a continuat acuzația procurorului, conform rechizitoriului întocmit.

Inculpatul și-a clarificat intențiile în discuția inițiată online când a fost întrebat „ce vă place să faceți”, pentru a-i răspunde interlocutorului său minor că este „versatil”, potrivit procurorului.

În ciuda faptului că i s-a repetat de către profilul fals al băiatului că acesta avea 14 ani, Chelaru a ignorat comentariul, adăugând: „Putem să facem ceva”.

Chelaru a ajuns la parcarea de lângă parc unde a fost prins de grupul de „vânători”, înainte ca poliția să fie chemată și să fie arestat. În timpul interogatoriului polițiștilor, el a acceptat că a trimis mesaje la profil, dar a insistat că nu credea că băiatul avea 14 ani.

Instanța a aflat că inculpatul nu a avut condamnări anterioare relevante în Marea Britanie, dar a avut o problemă în România.

Judecătorul David Melville i-a spus: „Chiar dacă era un copil, asta nu te-a împiedicat să comunici cu el. L-ai întrebat ce poziție sexuală și-ar dori să aibă și ai aranjat să te întâlnești cu el la Fareham.

„Te-ai dus să-l cunoști pe Samuel de 14 ani și ai luat o sticlă de vodcă, dar când ai ajuns, grupul de vânători era acolo. Samuel, desigur, nu a existat. Ai fost păcălit.”

Rezident în Alma Road, Southampton, Chelaru a fost condamnat la 18 luni de închisoare după ce a recunoscut o singură acuzație, aceea de a fi încercat să întâlnească un copil după ce l-ar fi manipulat psihologic.

Împotriva sa a fost emis un ordin de prevenire a hărțuirilor sexuale. Instanța a luat la cunoștință că inculpatul ar putea fi deportat înapoi în România după sentința primită.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol