Pensionar din Italia către badantă: „Dacă faci amor cu mine te umplu de aur”. Femeia l-a dat în judecată

O îngrijitoare din Italia și-a dat în judecată angajatorul, un pensionar din Tolentino, provincia Macerata (Marche), după ce i-a făcut avansuri repetate, încercând să o sărute și propunându-i să facă dragoste cu el, relatează Il Resto del Carlino.

„Dacă faci dragoste cu mine, te umplu de aur”, și „Încă sunt în stare să fac totul”, i-ar fi spus bătrânul. Femeia a apelat la ajutorul unor avocați și l-a dat în judecată.

Cazul a fost făcut public de avocatele Lolita Felicetti și Giulia Falaschini.

Badanta locuiește în același bloc cu pensionarul și a fost angajată cu ani în urmă de el și de soția lui care între timp a decedat.

Bărbatul și-ar fi schimbat complet atitudinea față de îngrijitoare imediat după ce a devenit văduv, iar femeia a fost constrânsă să-și dea demisia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A venit la noi răvășită”, au afirmat cele două avocate care se ocupă de caz. „Nu mai poate dormi noaptea, îi este frică să nu se întâlnească cu el pe scări, ea și acuzatul locuiesc în același bloc”.

Potrivit badante, cât a trăit soția pensionarului totul a mers ca pe roate, ea își făcea treaba pentru care fusese angajată, iar ei se purtau cu decență și respect față de ea. După ce bătrâna a decedat, în urma unor patologii grave, situația s-a schimbat radical.

În virtutea afecțiunii pe care o nutrise mereu față de cuplul respectiv, ea a acceptat să lucreze în continuare pentru bătrân, deși nu mai avea un contract de muncă în regulă. Orarul i se schimbase și lucra doar câteva ore pe zi, ca ajutor la treburile casnice.

În luna octombrie a acestui an pensionarul a început însă să aibă comportamente nu tocmai pe placul badantei. El a început să o atingă, a încercat chiar să o sărute, spunându-i: „Dacă faci dragoste cu mine, te umplu de aur”, asigurând-o apoi că „încă sunt în stare să fac totul”.

Surprinsă, femeia a reușit să se elibereze și a încercat să uite momentul, crezând că nu se va mai repeta, având în vedere vârsta respectabilă a bătrânului.

Din nefericire s-a întâmplat din nou, de această bărbatul a îmbrățișat-o în timp ce era în bucătărie, frecându-se de ea și spunându-i că dacă nu face dragoste cu el o dă afară.

Se pare că în cele din urmă badanta a decis de una singură să plece de la acel loc de muncă și să se prezinte la carabinieri unde a depus o plângere relatând avansurile făcute asupra sa de pensionarul pentru care a lucrat.

„Ceea ce i s-a întâmplat ei, s-ar putea întâmpla și altor îngrijitoare, de aceea este bine ca astfel de episoade să fie denunțate”, au concluzionat avocatele Lolita Felicetti și Giulia Falaschini.