Un pensionar din Italia a stabilit la vârsta de 90 de ani un nou record mondial la maraton. „Dacă pot eu, toată lumea poate!”

Antonio Rao, un bărbat italian în vârstă de 90 de ani, a stabilit un nou record mondial la maratonul „Acea Run Rome The Marathon” (categoria sa de vârstă – over 90) de duminică, 19 martie, reușind să parcurgă cei 42 de kilometri în 6 ore, 14 minute și 44 de secunde, informează La Repubblica.

Pensionarul italian, născut în Catania dar stabilit în Roma, a reușit să depășească cu jumătate de oră precedentul record stabilit în 2005 de Ernest Van Leeuwen la Los Angeles. „Am început să alerg la 14 ani pentru că nu reușeam niciodată să-mi prind prietenii când ne jucam de-a prinselea. De-atunci nu m-am mai oprit”, a declarat Antonio Rao.

Antonio Rao, în vârstă de 90 de ani, a stabilit un nou record mondial la maratonul „Acea Run Rome The Marathon” (over 90)

Italianul este unul dintre cei 18 membri ai „Fidal over 90” și reprezintă Atletica Monte Mario, unde se antrenează de 3-4 ori pe săptămână cu antrenamente de 20-30 de kilometri. Activitatea fizică este pasiunea sa și îl face să se simtă liber și fericit. „Dacă pot alerga eu, la 90 de ani, atunci oricine o poate face”, a spus atletul italian.

Rao a devenit un punct de reper pentru familia și nepoții săi, dar și pentru toți membrii clubului sportiv Atletica Monte Mario, care îl consideră un erou și un exemplu de determinare și perseverență.

Președintele clubului, Giancarlo Sinibaldi, l-a descris pe Rao ca fiind fantastic, special, amabil și de o umanitate incredibilă „Le dă putere tuturor. Când ajunge la linia de sosire, ne întreabă timpul și dacă nu este mulțumit adaugă ‘puteam să fac mai bine’. Aceasta este forța sa.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Povestea lui Antonio Rao demonstrează că activitatea fizică poate fi o sursă de sănătate și bunăstare la orice vârstă și că perseverența și determinarea pot duce la rezultate extraordinare.