Pensionară din Italia, fuge din azil și călătorește în locurile unde și-a petrecut tinerețea: „Vreau să văd marea, vreau libertate!”

Evadarea lui Ines, în vârstă de 81 de ani, nu a fost numai din azilul unde este nevoită să-și petreacă restul zilelor, ci a fost o evadare din prezent către vremurile trecute, când era o femeie tânără, frumoasă și plină de viață.

Ines are probleme de sănătate și este oaspete într-un azil din Faenza, relatează Fanpage.

Obosită de viața pe care o duce la azil, a organizat o adevărată evadare și în urmă cu câteva zile, fără să anunțe pe nimeni de intenția sa, a ieșit , a mers pe jos până la gară și a plecat cu trenul la Bellaria, în provincia Rimini, locul unde și-a petrecut multe vacanțe în tinerețe.

„Vreau să văd marea, vreau libertate”, le-ar fi spus ea celor care au văzut-o rătăcind pe stradă. O femeie în vârstă, bine îmbrăcată, dar cu un pas oarecum ezitant. În mâini avea bastonul, poșeta și o agendă cu diverse adrese.

Odată ajunsă a căutat hotelul în care stătea când era tânără, descoperind din păcate că acesta era încă închis.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De altfel, proprietarii care locuiesc deasupra structurii și care au aproximativ aceeași vârstă cu ea, au coborât să o întâmpine, recunoscând-o, dar i-au explicat că hotelul era închis și, prin urmare, nu au putut să o găzduiască.

Dar ea nu a renunțat să ajungă la mare, pe care și-a dorit atât de mult să o vadă. În cele din urmă a decis să ceară ajutor într-o biserică, unde parohul care a primit-o a chemat ulterior carabinierii pentru a ajuta-o să revină în siguranță la azil.

Pensionara, le-a spus cu amărăciune carabinierilor că s-a săturat de viața din azil: „Nu mă întorc la azilul de bătrâni: doar ciorbe, mere fierte și oameni care țipă noaptea”, s-ar fi plâns ea.

Dar medicii care au examinat-o au constatat că Ines este bine și cu siguranță nu este supusă la rele tratamente.

Casa de odihnă în care locuiește este, pe scurt, un loc sigur, dar doamna în vârstă (care conform medicilor nu este întotdeauna lucidă și ar acuza diverse probleme de sănătate) probabil că avea nevoie doar să savureze puțină libertate și să-și amintească de momentele frumoase ale tinereții apuse.