O pereche de români din Italia riscă închisoarea. Au lăsat singură bătrâna pe care o îngrijeau

O bătrână invalidă din Cava de’ Tirreni, provincia Salerno, a fost abandonată singură, în locuința sa, de cei doi români care erau angajați să o îngrijească. Aceștia, însă, au încuiat-o în cameră și au plecat la cumpărături. Vecinii, auzind gemetele bătrânei căzută între timp pe podea, au anunțat carabinierii. Românii sunt cercetați în stare de libertate pentru abandon de persoană, relatează Salerno Today.

Românii cu inițialele F.G. și T.F.V. fuseseră angajați în calitate de îngrijitori de rudele bătrânei, care nu se putea deplasa de una singură și avea nevoie de ajutor continuu. Nu se știe dacă s-a întâmplat pentru prima dată sau au mai procedat astfel și în alte ocazii, dar zilele trecute cei doi au încuiat bătrâna în camera sa și au plecat liniștiți la cumpărături.

În urma lor, vecinii au anunțat carabinierii, pentru că din apartamentul bătrânei situat pe Via Sorrentino, se auzeau gemete și strigăte de ajutor. Vecinii au bătut de mai multe ori la ușa locuinței, fără să primească vreun răspuns. Odată ajunși la fața locului, militarii au fost nevoiți să cheme pompierii care au spart ușa de la apartament, apoi cea de la cameră, în interiorul căreia au găsit bătrâna căzută jos, pe podea.

În Italia, abandonul de „persoană incapabilă să se ajute singură din cauza unei boli mentale sau fizice” este pedepsit de articolul 591 din Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.