Pescar român din Italia condamnat la închisoare, a oferit 20 de euro șpagă unui agent de pază

Un român în vârstă de 44 de ani, rezident la Viterbo (Lazio), a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare pentru că a oferit 20 de euro mită unui agent de pază ca să nu-l amendeze și să nu-i ia undița după ce l-a prins la pescuit fără permis. Conaționalul nostru a fost condamnat pentru tentativă de corupție, informează Corriere di Viterbo.

Bărbatul român a fost condamnat la 2 ani și 8 luni în primă instanță, dar Curtea de Apel i-a redus pedeapsa la 1 an și 10 luni.

Potrivit rechizitoriului, el ar fi oferit 20 de euro agenților de pază pentru a evita amenda și sechestrarea undiței după ce a fost prins la pescuit fără permis în zona lacului din Corbara (Orvieto).

După prima sentință a instanței din Terni, Curtea de Apel i-a redus pedeapsa. În timpul procesului, un prieten care era cu el la pescuit în acea zi a explicat că bărbatul condamnat nu avea bani la el pentru că era șomer, și a trebuit să-i ofere el țigări și benzină pentru a ajunge la lac.

De aici și teza defensivă că cei 20 de euro nu au fost la dispoziția subiectului, față de presupusa tentativă de corupție: „Sunt mulțumit parțial de decizia recursului – a declarat avocatul Arnaldo Sebastiani care îl apără pe românul nostru. Avocatul a mai adăugat că va face recurs la Curtea de Casație deoarece nu există o dovadă certă a răspunderii penale a clientului său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI