Peste 10.000 de români lucrează în spitalele din Italia. Aplauzele Ambasadei României în această țară pentru ei și pentru toți ceilalți

„Mulțumim tuturor medicilor și asistenților medicali, femei și bărbați, care muncesc non-stop pentru a combate epidemia de Coronavirus în Italia. Dintre aceștia, peste 10.000 sunt români”, se poate citi pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia alături de un video în care se văd mai mulți angajați ai acestei instituții aplaudând de la balcoane.

În postarea editată atât în limba română, cât și în italiană, se mai poate citi: „Îi aplaudăm pentru devotament și profesionism: #ramanemacasa #TotulVaFiBine #SiamoConTe, Italia!”

Italienii au ieșit sâmbătă, la ora 12:00, în balcoane și i-au aplaudat pe medicii și asistentele care depun eforturi uriașe pentru combaterea coronavirusului.

Omagiul a fost organizat pe reţelele de socializare. Milioane de oameni stau în carantină sau sunt izolaţi la domiciliu din cauza coronavirusului în această țară, pentru a-şi arăta respectul faţă de medicii care asigură permanenţa în spitalele depăşite de situaţie mulți au ieşit la balcoane şi au aplaudat.

Spitalele sunt pline cu bolnavi, iar în unele zone din Italia doctorii au fost nevoiţi să spună cine are prioritate la tratament, în condiţiile în care sistemul medical nu mai face faţă situaţiei provocată de coronavirus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Duminică, 15 martie, numărul total la nivel național al persoanelor care au fost infectate cu acest virus era de 24.747, din care 20.603 de persoane sunt pozitive și în prezent.