Peste 20 de pasageri au pierdut zborul după ce au fost încuiați din greșeală în coridorul de îmbarcare în avion

O pasageră a unui zbor Ryanair a descris teroarea pe care ea și alți 22 de călători au trăit-o după ce au rămas încuiați timp de 30 de minute într-un coridor din aeroport, chiar înainte de a urca în avion.

Șocul a fost cu atât mai puternic cu cât, după ce au fost eliberați din acel coridor care nu avea nici măcar o fereastră, au descoperit că avionul plecase fără ei.

Devina Raval, una dintre persoanele blocate în acel coridor, a relatat cele întâmplate pentru MyLondon. Foto: mylondon.news

Devina Raval, în vârstă de 33 de ani și care urma să urce într-un avion Ryanair, ce avea să decoleze de pe aeroportul din Londra, Marea Britanie, spre Zagreb, Croația, a declarat următoarele pentru publicația britanică MyLondon:

„Totul decurgea bine, eram la poarta de îmbarcare, aveam destul timp la dispoziție și m-am pus la coadă.

„Am arătat permisele de îmbarcare și pașapoartele, apoi am fost conduși pe o scară mobilă care cobora jos pentru a ne pune la o coadă într-un coridor în formă de L.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Asta se întâmpla cu circa jumătate de oră înainte de ora la care era programată decolarea, așa că am așteptat 10-15 minute înainte să începem să ne uităm unii la ceilalți, gândindu-ne că ceva nu este în regulă.

„Ușa din fața coridor era încuiată, i-am așteptat (pe membrii echipajului – n.r.) să ne-o deschidă, așteptându-ne să fim urcați în avion de acolo.

„Când oamenii au început să se panicheze, am decis să mergem la ușa din spate, pe care am intrat, să întrebăm angajații (de la poarta de îmbarcare – n.r.) de ce durează atât de mult, dar am descoperit că și acea ușă era încuiată.”

În acel moment, toți pasagerii prezenți au început să intre în panică cu adevărat. Devina a mai adăugat:

„Oamenii au început să bată în ziduri, strigând după ajutor, ne-am simțit ca și cum am fi fost ținuți ostatici sau ceva de genul.

„Erau copii care plângeau și întregul loc a devenit claustrofobic. Nici nu îndrăznesc să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă cineva ar fi suferit un atac de cord sau ceva.”

Toată această situație a durat nu mai puțin de jumătate oră, a precizat femeia de 33 de ani, timp după care unul dintre pasagerii blocați acolo a decis să declanșeze alarma anti-incendiu.

Imediat după aceea, un angajat al companiei Ryanair a sosit și i-a întrebat pe pasageri, cu uimire, de ce sunt blocați în acel coridor.

„În clipa aceea eram pur și simplu șocată că ei nu și-au dat seama că noi suntem acolo. Ni s-a spus că avionul a plecat fără noi.

„De atunci, am fost plimbați prin aeroport timp de trei ore și am aflat că toate bagajele noastre au fost trimise la Zagreb fără noi.

„Partea cea mai proastă este că nici măcar «Scuze!» nu ni s-a spus, eram foarte furioși cu toții.”

Cei 23 de pasageri au fost cazați apoi într-un hotel din apropiere, iar la ora 6:00 din dimineața următoare – astăzi, 3 ianuarie 2023 – au fost îmbarcați în următorul avion care pleca spre Zagreb.

Potrivit celor declarate de Devina Raval, o familie a fost împărțită în două, o parte reușind să urce în avion, iar cealaltă parte rămânând blocată în acel coridor cu ea.

O altă femeie a pierdut un interviu pentru un loc de muncă din cauza acestei situații, a mai spus ea.

Pasagera a mai adăugat apoi: „Ni s-a dat cazare la hotel, un bon de £20 pentru mâncare și am fost puși în următorul avion, dar s-au adunat prea multe.

„Oamenii care trebuiau să mă ia din Zagreb au fost nevoiți să-și ia încă o zi liberă de la muncă, alți oameni care au fost blocați în coridor au pierdut zborurile de legătură. Întreaga situație a fost atât de stresantă.”

Un purtător de cuvânt al companiei Ryanair a confirmat astăzi incidentul și a precizat următoarele:

„Din cauza unei erori umane din partea unui angajat de pe aeroportul London Sansted, un număr mic de pasageri nu au putut trece prin ușile din zona de pre-îmbarcare și, în mod regretabil, au pierdut zborul spre Zagreb din 2 ianuarie.

„Eroarea a fost descoperită repede, cu toate acestea avionul decolase deja.”

Distribuie acest articol