Peste 35 de persoane rănite în timpul unui zbor cu turbulențe. Unele și-au pierdut cunoștința

Mai mulți pasageri și însoțitori de zbor ai unei aeronave au suferit răni grave, iar unii dintre ei și-au pierdut chiar și cunoștința după ce aparatul de zbor s-a lovit de o zonă cu turbulențe. Printre victime se numără și un copil de numai 14 luni, precum și un adolescent.

Potrivit ziarului New York Times, 36 de persoane au fost rănite în total, iar 11 dintre ele au suferit răni severe, în timpul unui zbor dinspre Phoenix, Arizona spre Honolulu, în Hawaii (SUA).

Incidentul aviatic s-a petrecut în dimineața zilei de ieri, 18 decembrie 2022, avionul aterizând în jurul orei locale 11:00 pe aeroportul Daniel K. Inouye din Honolulu.

Conform celor declarate de Shayne Enright, purtătorul de cuvânt al aeroportului, 36 de persoane, printre care un copil de 14 luni și trei membri ai echipajului, au fost preluate de paramedici pentru a primi îngrijiri medicale.

Dintre aceștia, 11 dintre victime, printre ele numărându-se și un adolescent, au fost internate cu răni grave, mai precizează sursa citată. Alte nouă persoane au fost internate în spital în stare stabilă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Enright a precizat: „Leziunile includ o rană gravă la cap, lacerații, vânătăi și pierderea cunoștinței.”

La câteva ore după incident, Jon Snook, directorul companiei Hawaiian Airlines care a efectuat zborul, a ținut o conferință de presă în care a oferit mai multe detalii despre incidentul petrecut.

Snook a declarat astfel că zborul HA35 a experimentat turbulențe în timp ce se afla la circa 30 de minute distanță de Honolulu.

Pe toată durata turbulențelor, a mai spus directorul Hawaiian Airlines, semnul care indică faptul că trebuie pusă centura de siguranță era aprins.

Cu toate acestea, unii dintre cei răniți nu aveau centurile de siguranță puse, conform celor spuse de Snook.

Snook susține, de asemenea, că piloții nu au primit niciun avertisment cu privire la posibile turbulențe.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA a deschis o investigație pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care pasagerii au fost răniți.

Kaylee Reyes, care călătorea ca pasageră a zborului HA35, a declarat pentru Hawaii News Now că turbulențele au apărut de nicăieri.

Astfel, mama ei, care nu avea centura de siguranță pusă, a fost aruncată în sus și s-a lovit de tavanul cabinei aeronavei, provocându-i un traumatism cranian grav.

Pe de altă parte, Thomas Vaughan, un meteorolog al Serviciului Național de Meteorologie din Honolulu, a declarat că a fost postat un aviz meteo pentru furtuni în momentul turbulenței.

Turbulența, care este mișcarea aerului ce are loc adesea în mod neașteptat și nu poate fi văzută, poate fi creată de diferite condiții, inclusiv fronturi de vreme rece sau caldă, furtuni și fluxuri cu jet.