Petrișor a stat 40 de zile în închisoare nevinovat, dar statul italian nu vrea să-l despăgubească

Saint Petrișor, cetățean român în vârstă de 35 de ani, a stat 40 de zile într-o închisoare din Italia, acuzat fiind pe nedrept că și-a violat vecina, o femeie în vârstă de 87 de ani la acea dată, mai exact, 1 octombrie 2016.

Conaționalul nostru, care era rezident atunci în localitatea Castelcovati din provincia Brescia, a trăit o înscenare ca-n telenovelele de cea mai proastă calitate. Vecina sa, Angela Betella și amantul său au făcut în așa fel încât să pară că bărbatul român a pătruns în timpul nopții în casa femeii și ar fi violat-o sub amenințarea cuțitului.

Din fericire, anchetatorii au descoperit că DNA-ul din lichidul seminal de pe lenjeria bătrânei aparține de fapt unui alt vecin, Pietro Preti, care avea 69 de ani la acea dată. Astfel, polițiștii au ajuns la concluzia că bătrâna și Preti au făcut sex în acea noapte, apoi au decis să-i însceneze violul conaționalului nostru care locuiește în aceeași clădire cu ei. Motivul pentru care bătrâna ar fi organizat acest scenariu, în urma căruia bărbatul român ar fi fost închis pentru un timp îndelungat, este că cei doi aveau divergențe mereu din cauza zgomotelor făcute de el și familia sa.

Betella nu a ținut cont nici măcar de faptul că Petrișor este tatăl a doi copii și condamnarea sa ar fi fost o tragedie pentru familia acestuia. În ciuda faptului că a fost declarat nevinovat, această înscenare i-a adus oricum pierderea locului de muncă într-o fabrică de var din zonă, dar și rușinea prin care el și familia sa a trebuit să treacă până a fost declarat nevinovat.

Ajutat de avocatul Cristian Mongodi, Petrișor Saint a dat-o în judecată pe bătrână pentru calomnie și a cerut să fie despăgubit cu suma de 25.000 de euro, calculând totul în funcție de zilele petrecute în închisoare, dar Curtea de Apel din Brescia a considerat că bărbatul român nu merită să fie despăgubit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Curtea de Apel a respins cererea de despăgubire deoarece clientul meu era de negăsit când carabinierii îl căutau pentru a-l aresta”, explică avocatul românului. „De fapt, nu era de negăsit, ci se mutase pur și simplu la un văr de-al său. După trei zile a mers la serviciu în mod normal, deci nu avea nicio intenție de a se ascunde sau a fugi. Pentru judecători însă, cu această mică întârziere a încetinit ancheta”, mai adaugă avocatul despre motivul pentru care i s-a refuzat dreptul la despăgubire conaționalului nostru.