Petronel, înmormântat în Italia. Soția și cei doi copii îl vor conduce pe ultimul drum

Locuitorii orașului Settimo Torinese vor participa joi, 18 aprilie, la funeraliile românului Pavel Petronel Tănase, un bărbat de 45 de ani, decedat în urma unei explozii devastatoare care a avut loc pe data de 9 aprilie 2024, la centrala hidroelectrică de pe lacul Suviana, provincia Bologna.

Pavel Petronel Tănase, originar din Iași, era stabilit de mai mulți ani în Settimo, unde trăia alături alături de soția sa, Laura, și cei doi copii gemeni în vârstă de 14 ani.

Incidentul nefericit, care a curmat viețile altor șase persoane, a survenit în timpul unei deplasări de serviciu la centrala hidroelectrică din Bargi, de pe lacul Suviana.

pavel-22-e1713297193905-680x408

Comunitatea din Settimo, și în mod special cea română, a arătat o solidaritate profundă față de familia îndoliată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sub îndrumarea Părintelui Paul Porcescu de la Parohia ortodoxă locală, comunitatea a oferit sprijin moral și material familiei Tănase, ajutându-i pe cei rămași în urmă să treacă prin aceste momente dificile.

Locuitorii orașului au inițiat o strângere de fonduri, răspunzând la situația complicată generată de blocarea contului bancar al bărbatului român decedat, o procedură standard în astfel de cazuri.

Trupul neînsuflețit a fost dus recent în Settimo Torinese, relatează Prima Settimo

Detaliile privind funeraliile au fost stabilite, slujba va avea loc joi, 18 aprilie, la ora 15:00, la Parohia Ortodoxă Sfântul Ioan de la Râsca și Secu, situată pe via Einaudi 6.

pavel-1-680x510

Până la ceremonie, corpul neînsuflețit este depus la camera mortuară a cimitirului local, urmând ca după funeralii să fie înmormântat acolo.

Un moment de reculegere a avut loc miercuri, 17 aprilie, la ora 16:00, la cimitirul din Settimo Torinese.