Piacenza: badantă română se simte rău și merge la spital. Bătrâna asistată este găsită moartă în casă după câteva ore

O badantă română din Piacenza s-a simțit rău și a decis să meargă la spital pentru un control. Bătrâna de 93 de ani, pe care aceasta o îngrijea, rămâne singură în casă și după câteva ore este găsită moartă, scrie ziarul Il Piacenza.

Evenimentele au avut loc sâmbăta trecută, 29 iulie 2017, în casa bătrânei Norma Bongiorni de 93 de ani, în Via Castagna, zona Raffalda. Badanta română, a cărei identitate nu a fost dată publicității, își desfășura activitățile zilnice obișnuite, când, instantaneu, s-a simțit foarte rău și a fost nevoie de intervenția ambulanței care a condus-o la serviciul Urgențe al spitalului din apropiere.

Erau aproximativ orele 12.30 când conaționala noastră a plecat spre spital iar bătrâna de 93 de ani era în viață, așa cum au declarat mai târziu lucrătorii sanitari de pe ambulanța care venise să o ia pe badanta română.

Doar în jurul orei 18.00 românca și-a amintit că nu a avertizat pe nimeni din familie că bătrâna era rămasă singură în casă și o roagă pe sora sa, să meargă și să verifice starea acesteia. Bătrâna, de care avea grijă conaționala noastră, este găsită moartă pe podea cu fața în jos și plină de vânătăi. A fost chemată imediat și fiica Normei Bongiorni care s-a grăbit spre casa mamei sale și unde între timp sosiseră și carabinierii, dar pentru bătrână nu se mai putea face nimic.

Circumstanțele în care a survenit decesul și contuziile de pe fața femeii a determinat poliția să facă cercetări la fața locului, în apartamentul în care s-a întâmplat nefericitul eveniment, iar Procuratura a dispus autopsia cadavrului. Ipoteza principală în urma primei reconstituiri este că bătrâna a fost victima unei căzături care i-a cauzat vânătăile găsite pe corp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI