Piersicile, beneficii surprinzătoare. Protejează vederea și previn apariția cancerului

Piersicile se numără printre fructele „minune” ale verii. Zemoase, răcoritoare, plăcute la gust, sunt înzestrate nu doar cu o mireasmă irezistibilă, ci și cu proprietăți terapeutice minunate. Consumul de piersici proaspete ne ajută să ne ferim de cancer, obezitate, colesterol mare și boli degenerative. Piersicile ajută la sănătatea vederii, îngrijirii pielii, protejarea sistemului nervos, sănătatea oaselor și a dinților.

Protejează vederea și previn apariția obezității

Piersicile conțin betacaroten, antioxidant esențial pentru menținerea sănătății ochilor. Previne apariția cataractei și a degenerescenței maculare, boală care duce în timp la orbire. De asemenea, piersicile conțin compuși bioactivi care previn apariția obezității. Zahărul din aceste fructe este natural și nu are efecte adverse asupra sănătății.

Protejează sistemul nervos și previn apariția cancerului

Stresul și anxietatea sunt ținute la distanță cu ajutorul magneziului din piersici. Astfel, este menținut echilibrul sistemului nervos. Vitamina B prezentă în fruct are efecte asemănătoare serotoninei, numită și hormonul fericirii. Datorită conținutului crescut de antioxidanți, piersicile previn multiplicarea celulelor canceroase. Ele protejează împotriva apariției cancerului la plămâni, colon și a cancerelor bucale. Mai mult, ele pot opri creșterea celulelor canceroase de la nivelul sânului, fără a deteriora celulele sănătoase.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mențin colesterolul în limite normale și ajută la digestie

Consumul zilnic de piersici ține colesterolul sub control, precum și alte probleme ce duc la apariția diabetului și a bolilor vasculare. Pentru a avea un stomac și un sistem digestiv sănătos nu trebuie să îți lipsească piersicile din meniul zilnic. Ele conțin multe fibre ce ajută la echilibrarea tranzitului intestinal și în combaterea unor boli precum constipația, ulcerul, gastrita sau hemoroizii.

Îmbunătățesc aspectul pielii și normalizează tensiunea arterială

Vitamina C din piersică ține la distanță radicalii liberi și îți face pielea mai elastică și mai fermă. Potrivit oamenilor de știință, zeaxantina și luteina din piersici au efecte anti-inflamatorii asupra deteiorării celulelor pielii cauzate de razele ultraviolete. Bogată în potasiu și săracă în sodiu, piersica ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale. De asemenea, fructul mai conține și magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier și calciu, elemente ce oferă suport globulelor roșii ale sângelui și îmbunătățesc sănătatea vasculară.

Reduc inflamația și sunt benefice în timpul sarcinii

Aceste fructe au proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și antioxidante. Vitamina A din piersici ajută la ameliorarea inflamației în cazul gutei și a reumatismului. Vitaminele și mineralele din piersici sunt benefice în timpul sarcinii. Calciul de care fătul are nevoie pentru întărirea oaselor, dinților și mușchilor este oferit de vitamina C. De asemenea te ajută în absorbția fierului precum și în prevenirea crampelor și a stării de oboseală.