Pieton român ucis în Italia de un șofer, în timp ce se întorcea de la muncă

O nouă tragedie a marcat comunitatea românească din Italia după ce un bărbat de 38 de ani, de naționalitate română, a murit în urma unui grav accident rutier petrecut miercuri, 8 noiembrie, în localitatea Porto Viro din provincia Rovigo (Veneto).

Potrivit ziarului Il Resto del Carlino, conaționalul nostru se întorcea de la muncă, în jurul orei 19:00 de ieri, când un conducătorul auto, în vârstă de 55 de ani și care locuiește în localitatea menționată mai sus, l-a accidentat cu mașina sa pe bărbatul român.

Realizând gravitatea impactului, șoferul vehiculului implicat în accident, un Fiat 500, a oprit imediat și a alertat serviciile de urgență.

i-carabinieri-sulla-scena-dell-incidente-di-porto-viro-rovigo
Carabinierii interveniți la locul tragediei. Sursă foto: ilrestodelcarlino.it.

Echipajele de prim ajutor de pe ambulanță au intervenit prompt, încercând nenumărate manevre de resuscitare. Cu toate acestea, eforturile lor nu au avut succes, constatându-se decesul pietonului român.

Condițiile de vizibilitate redusă pe segmentul de drum unde a avut loc accidentul sunt considerate un posibil factor care a contribuit la tragicul eveniment.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului s-au aflat, pe lângă personalul medical, și carabinierii din localitatea Rosolina pentru efectuarea constatărilor necesare, împreună cu o patrulă adițională de la compania Adria, care a fost mobilizată pentru gestionarea circulației în zonă.

Investigarea cauzelor exacte ale accidentului este în curs de desfășurare, mai precizează sursa citată.