Un pilot a zburat în cerc cu avionul pentru a le arăta pasagerilor aurora boreală. „A stins toate luminile și se vedea priveliștea”

Căpitanul unui zbor al companiei aeriene EasyJet, care decolase din Islanda cu destinația Manchester (Anglia), a făcut o manevră de întoarcere cu 360 de grade a aeronavei pe care o pilota, pentru a oferi tuturor pasagerilor săi priveliștea spectaculoasă a aurorei boreale.

După cum relatează BBC, Adam Groves, un pasager din Lymm, Cheshire, a spus că priveliștea incredibilă a încheiat cum nu se putea mai bine călătoria sa de patru nopți în Islanda, în urma căreia s-a logodit cu prietena sa.

El s-a întors acasă exact când Marea Britanie se bucura de a doua noapte cu priveliști spectaculoase oferite de acest fenomen natural cu imagini de poveste.

Fotografie făcută de Adam Groves în timpul manevrei.

Adam a explicat că el și logodnica sa, Jasmine Mapp, se aflau în partea dreaptă a avionului care decolase din Reykjavik și nu ar fi putut vedea jocul uluitor de lumini și culori dacă pilotul nu ar fi fost „foarte amabil”.

De fapt, perechea britanică își petrecuse întreaga călătorie în Islanda „vânând” fără succes spectacolul aurorei boreale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Adam a mărturisit: „Speram să o vedem cât am fost acolo (în Islanda), dar nu am avut ocazia. Am decolat și la jumătatea zborului, pilotul a stins toate luminile și se vedea priveliștea pe ferestrele din partea stângă.

Dar noi stăteam pe partea dreaptă și după câteva minute pilotul a întors și a făcut o buclă de 360 de grade pentru ca toată lumea să vadă”.

Aurora Boreală vizibilă în Marea Britanie. Foto: BBC WEATHER WATCHERS/BRASS IN THE BRAES

Călătoria în Islanda a culminat cu un moment unic pentru tânărul cuplu, a recunoscut Adam, acela în care iubita lui i-a acceptat cererea în căsătorie într-un loc care-ți taie răsuflarea, situat pe coasta de sud a insulei.

Jasmine a spus: „După zile în care sări în mașină cu orice ocazie în încercarea de a găsi aurora boreală fără succes, și să o vezi în sfârșit pe cer a fost încheierea perfectă pentru o călătorie foarte specială”.

Purtătoarea de cuvânt a companiei EasyJet a declarat: „Suntem fericiți că pilotul căpitan a reușit să efectueze o manevră controlată pentru a le permite pasagerilor să fie martori la imaginile uimitoare din aer ale uneia dintre cele mai grandioase priveliști din natură.

Echipajul nostru își va depăși întotdeauna limitele pentru clienții noștri și suntem încântați că am putut să împărtășim cu ei această experiență specială”.