Pisa, soț și soție de origine română, găsiți morți într-o baltă de sânge, în casa unei bătrâne.

Ziua de sâmbătă, 22 octombrie, 2016, nu va fi uitată ușor de locuitorii localității Montecerboli, un sat ce aparține de comuna Pomarance, din provincia Pisa, unde, în jurul orei 18:30, o femeie anunță carabinierii despre o tragedie de nedescris.

În casa unei bătrâne de peste 90 de ani au fost găsiți morți, înjunghiați, 2 români, Petru Cornel Movilă, 50 de ani, și soția sa, Nona Movilă, de 42 de ani. Bărbatul a fost găsit în baie iar femeia în sufrageria bătrânei, amândoi într-o baltă de sânge, în timp ce bătrâna se afla în dormitor, fără nici o rană sau semne de agresiune.

Nona Movilă locuia la Montecerboli de vreo 2 ani, lucrând ca asistentă pentru bătrâni, în timp ce soțul acesteia, de profesie șofer pe camion, era venit de puțin timp în zonă, după cum a explicat Loris Martignoni, primarul din Pomarance, sosit și el la locul tragediei pentru a urmări cazul. Cuplul a lăsat în urmă 5 copii, dintre care 2 în România și 3 în Italia. Din cei 3 copii din Italia, 2 sunt minori, doar unul dintre ei trecând pragul majoratului.

După primele investigații ale carabinierilor se pare că cei doi soți aveau o relație conflictuală, se certau des și, foarte probabil, erau pe cale de a se despărți. Decizia de a se despărți aparținea femeii și ar fi vrut să facă asta cât mai repede, soțul nefiind de acord cu decizia ei, scrie ziarul online Il Tirreno.

În acea sâmbătă neagră pentru locuitorii din Montecerboli, Nona Movilă venise singură la bătrâna de peste 90 de ani, unde se afla deja ”badanta” acestei bătrâne, spun carabinierii. La scurt timp după sosirea femeii a ajuns și soțul acesteia și situația a luat-o razna. Cel mai probabil, se face o ipoteză, cei doi au început să se certe acasă și regăsindu-se din nou față în față, cearta a degenerat și mai tare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Concluziile inițiale ale carabinierilor, în acest moment, duc la două posibile scenarii. Unul ar fi că bărbatul și-ar fi înjunghiat soția, după care s-ar fi sinucis. Al doilea scenariu duce la presupunerea că amândoi ar fi avut un cuțit în mână și s-au înjunghiat reciproc, femeia murind prima, iar bărbatul, reușind să ajungă în baie, ar fi murit după.

Nu este însă clar dacă au fost martori la acest caz sau dacă femeia badantă, care se afla în casa bătrânei în momentul când Nona Movilă a ajuns acolo, a asistat sau nu la toată scena, iar anchetatorii nu au vrut să mai dea declarații, pentru moment, asupra acestui detaliu.

”Cu siguranță este un episod care perturbă toată Valdicecina, fiind al doilea caz de genul acesta în doar 2 ani. Ne-am săturat de drame familiare de acest tip.”, a declarat primarul Martignoni.

În 2014, Roberto Barbieri își ucidea soția, Sandra Fillini, lovind-o de 11 ori cu cuțitul, ca apoi să se sinucidă și el, în timp ce în casă se afla și fiul cuplului. Și în acel caz, problema era faptul că soțul nu accepta dorința soției de a se despărți, ceea ce a dus la teribila dramă.