Pistoia: turiști români bătuți de doi albanezi pentru un Rolex fals. Un jefuitor smulge o bucată de ureche cu dinții

Totul s-a întâmplat în jurul orei 21.20 de luni, 4 septembrie 2017, pe via del Salsero a localității Montecatini Terme din provincia Pistoia, unde un bărbat român în vârstă de 30 de ani și iubita sa, aflați în vacanță în acea zonă, au fost bătuți și jefuiți de doi cetățeni albanezi.

Conaționalii noștri veniseră din Marea Britanie pentru a petrece o scurtă vacanță în localitatea menționată mai sus, unde se pare că locuiește și mama femeii, și la acea oră au avut o ceartă în interiorul automobilului lor. Bărbatul român a ieșit din mașină iar femeia l-a urmat la volanul mașinii dar după câțiva metri tânărul român a fost imobilizat de doi infractori, atrași de ceasul Rolex pe care românul îl purta la mâna.

După ce l-au imobilizat și i-au luat Rolexul, cei doi jefuitori și-au dat seama că ceasul era doar o imitație iar unul dintre ei, cuprins de furie, a aruncat ceasul către bărbatul român și a început să-l lovească puternic cu un baston. Apoi l-a prins cu dinții de o ureche și l-a mușcat până i-a smuls o bucată din aceasta.

Femeia română a alergat imediat spre ei, cu intenția de a sări în ajutorul iubitului său dar abia s-a apropiat de aceștia a primit și ea doi pumni în față, scrie ziarul La Nazione.

Cei doi infractori au fugit apoi cu un automobil de tip station wagon iar cuplul român a sunat imediat la 113 pentru a cere ajutorul polițiștilor. Sosiți la fața locului și după ce au aflat toate informațiile necesare despre mașina cu care au fugit infractorii, agenții de poliție au reușit să reconstruiască itinerarul parcurs de cei doi jefuitori prin monitorizarea camerelor de filmat din localitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După circa 4 ore de căutări, mașina jefuitorilor a fost găsită în parcarea unui bloc din cartierul Zona Musicisti iar ulterioare verificări au arătat ca automobilul aparține unui bărbat albanez în vârstă de 40 de ani, fără ocupație dar rezident în localitate și cunoscut de forțele de ordine pentru astfel de infracțiuni.

Percheziționând apartamentul bărbatului albanez, polițiștii au găsit hainele acestuia pătate cu sângele conaționalului nostru, care au tocmai fuseseră introduse în mașina de spălat.

Infractorul albanez a recunoscut imediat că a luat parte la tentativa de jaf asupra cuplului român și a dat polițiștilor chiar și numele complicelui său, un tânăr albanez în vârstă de 25 de ani dar cu cetățenia italiană.

Albanezul de 40 de ani a fost pus sub arest la domiciliu, dat fiind că a colaborat cu agenții de poliție și și-a recunoscut fapta, în timp ce tânărul albanez de 25 de ani a fost transportat la penitenciarul din Pistoia.

Bucata smulsă cu dinții de infractorul albanez din urechea bărbatului român nu a mai fost găsită iar acesta va fi nevoit să trăiască așa de acum înainte.

Sursa: La Nazione

Distribuie acest articol