Pod rutier prăbușit în Italia, un șofer a fost rănit

Podul rutier construit peste râul Magra, din provincia Massa Carrara (Toscana), s-a prăbușit în această dimineață de miercuri, 8 aprilie, orele 10:22. Șoferul unei camionete a fost rănit, scrie Corriere della Sera.

Podul se aflA la granița dintre Liguria și Toscana, în localitatea Albiano Magra (Massa Carrara), de-a lungul unei șosele provincial care face legătura între Val di Vara și Val di Magra (La Spezia). În luna noiembrie a anului trecut au avut loc mici reparații după ce s-a descoperit o fisură de-a lungul asfaltului.

Podul s-a prăbușit pe toată lungimea lui, un șofer al unei camionete a fost rănit și transportat la spital. Un alt șofer, al unei autoutilitare care traversa în momentul prăbușirii podul respectiv, a rămas practic nevătămat, dar este în stare de șoc.

La locul incidentului se simte un puternic miros de gaz, scrie sursa citată, de aceea, pompierilor ajunși la fața locului li s-au alăturat echipele tehnice ale companiei de distribuție a gazului din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carantina impusă de guvern pentru a combate răspândirea coronavirusului a dus la reducerea traficului în întreaga ţară, inclusiv pe artera din care făcea parte şi podul, cunoscută sub numele SS330.

Ministrul transporturilor Paola De Micheli a declarat că a cerut ANAS să prezinte un raport detaliat.

@rotalianul