VIDEO. Pod prăbușit în Italia din cauza ploilor abundente. Un șofer salvat ca prin miracol

Un pod s-a prăbușit vineri noapte spre sâmbătă, 11 decembrie, în Sicilia, în provincia Trapani, din cauza ploilor abundente din ultimele zile care au crescut considerabil debitul fluviului San Bartolomeo.

Din cauza vremii nefavorabile, podul a cedat și s-a prăbușit  de-a lungul șoselei statale 187 „Castellammare del Golfo”, care este închisă la km 43.697, între municipiile Castellammare del Golfo și Alcamo, din provincia Trapani. Cele două localități au rămas izolate între ele.

Din fericire nu au existat victime omenești, podul a cedat în jurul orei 2:00 noaptea, pe o ploaie torențială, când în zonă nu era trafic.

Doar un automobilist, la volanul unui Fiat Bravo, care era pe cale să treacă podul, şi-a dat seama abia în ultimul moment de prăbuşirea care tocmai se producea. Bărbatul, cu mare reflex, în ciuda vizibilității slabe, a reușit la timp să frâneze.

Pod s-a prăbușit în Italia din cauza ploilor abundente. Un șofer salvat ca prin miracol

Precipitațiile intense, care au lovit zona în ultimele zile, au generat o creștere semnificativă a apelor râului San Bartolomeo, al cărui debit în apropierea gurii de vărsare a crescut excepțional în viteză și volum.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI