Poezia zilei: „Venirea între Dumnezei” – Liviu Adrian Apetroaie

Liviu Apetroaie s-a născut la 28 ianuarie 1974, în Vadu-Moldovei, județul Suceava. Este un poet și scriitor român, membru în Uniunea Scriitorilor din România.

A copilărit la Tg. Neamț, iar din 1988 a fost elev al Liceului Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Renunță la cariera militară și se înscrie la Facultatea de Filosofie din București, de unde se transferă la Iași, în 1993. Din 1994, începe colaborarea cu Radio Iași, realizând emisiuni în mai multe domenii: publicistică, sport, cultural. În 1995, înființează, împreună cu chilianul Mario Castro Navarrete (atașat cultural al statului Chile), Centrul Cultural Chilian (actualmente Centrul Cultural al Alericii Latine și al Caraibelor, din Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași).

Între 1999 și 2002, este redactor pe probleme de economie la revista Camerei de Comerț și Industrie Iași. Din 2002, este muzeograf la Muzeul Literaturii Române Iași și redactor la revista “Dacia literară”. A călătorit în SUA, Mexic, Costa Rica (1994); Turcia, Siria, Iordania și Iraq (1997); Egipt (1998); Franța, Germania, Italia, Belgia, Olanda etc. Citește mai mult pe Wikipedia.

Venirea între Dumnezei

Sunt născut în valuri de zăpadă
şi în jumătate de noapte

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

frigul, întunericul au intrat
în limfele mele
odată cu primul strigăt
prin care I-am avertizat
pe Dumnezeu
şi pe fratele Satan

şi toată ceata
de zburătoare
care-l înconjoară
fără aer
în penele din aripi

vin în lumea
pe care se bat ca chiorii
deşi le foloseşte la nimic.

I-am mai spus
să fie
cu mult băgare de seamă
şi să tragă
cu toţi dinţii lor spirituali
să nu se lase înşelaţi de mine
pierzând mingea
pe care se bat ca chiorii
deşi-i spartă
de multă vreme.

Liviu Adrian Apetroaie

Distribuie acest articol