Poliția de Frontieră: un român care dorea să ajungă în Italia s-a ascuns sub bancheta unui tren

Poliţiştii de frontieră au identificat un cetăţean român care a încercat să iasă ilegal din ţară, ascuns sub bancheta unui compartiment dintr-un tren de internaţional. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, originar din județul Suceava, a fost prins că se ascundea în trenul care circula spre Austria și a declarat că intenția sa era de a ajunge în Italia.

Luni, 4 martie, 2019, în jurul orei 10:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia, din judeţul Bihor, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia România-Austria, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă sub bancheta unui compartiment, o persoană de sex masculin, se specifică în comunicatul PRF remis Agerpres.

- Continuarea după publicitate -

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul român S.M., în vârstă de 35 de ani. Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia, nu avea un document de călătorie valabil și nici un domiciliu pe adresa căruia să i se elibereze de autoritățile române un astfel de document.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.