Poliția de Frontieră: un român care dorea să ajungă în Italia s-a ascuns sub bancheta unui tren

Poliţiştii de frontieră au identificat un cetăţean român care a încercat să iasă ilegal din ţară, ascuns sub bancheta unui compartiment dintr-un tren de internaţional. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, originar din județul Suceava, a fost prins că se ascundea în trenul care circula spre Austria și a declarat că intenția sa era de a ajunge în Italia.

Luni, 4 martie, 2019, în jurul orei 10:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia, din judeţul Bihor, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia România-Austria, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă sub bancheta unui compartiment, o persoană de sex masculin, se specifică în comunicatul PRF remis Agerpres.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul român S.M., în vârstă de 35 de ani. Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia, nu avea un document de călătorie valabil și nici un domiciliu pe adresa căruia să i se elibereze de autoritățile române un astfel de document.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.