Ministru italian: „Dacă cetățenii fac sacrificii, trebuie să facem și noi. Să tăiem din salariile politicienilor!”

Ministrul Afacerilor Externe din Italia, Luigi Di Maio, le cere colegilor săi din politică să-și taie din salarii pentru a fi solidari cu cetățenii care suferă din cauza restricțiilor impuse de guvern pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Di Maio cere totodată să fie eliminate și privilegiile de care beneficiază politicienii italieni.

„Dacă le cerem cetățenilor să facă sacrificii, atunci trebuie să fim pregătiți să le facem și noi”, scrie politicianul italian pe pagina sa Facebook.

„Clasa politică, într-o astfel de situație în care ne confruntăm cu o criză globală fără precedent, cu 42 de milioane de cazuri în lume de la începutul pandemiei, trebuie să dea un semnal clar populației pentru a recâștiga încrederea cetățenilor. Să reluăm, așadar, discuția care a început în luna martie, când a izbucnit pandemia: reducerea salariilor parlamentarilor și oricărui tip de privilegiu politic. În timp ce există persoane care suferă din cauza pandemiei, este inacceptabil ca politicienii să câștige în continuare 15.000 de euro pe lună. Sunt prea mulți”, a mai transmis Di Maio.

Politicianul italian susține, de asemenea, că politicienii din alte țări, precum și directorii unor mari companii, au făcut acest lucru deja și susține că politicienii din care face el parte, precum și el însuși, fac acest lucru deja de ani de zile.

„La fel și în partidul Movimento 5 Stelle, unde de ani de zile ne reducem din salariu și eu, personal, am renunțat la peste 300.000 de euro. În fața virusului, în fața a peste 21.000 de infecții în 24 de ore, în fața a 37.000 de persoane moarte în Italia de la începutul pandemiei, clasa politică trebuie să dea un exemplu bun și să pună la dispoziția țării ulterioare resurse. Și acum ne așteptăm la un semnal rapid și concret de la toate forțele parlamentare, atât majoritare, cât și din opoziție”, a încheiat Di Maio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI