Politician italian din Lombardia despre români: „Oameni a căror capitală are canalizări pline de copii abandonați”

O postare rasistă a fost publicată vineri, 28 februarie 2020, pe o rețea de socializare din partea unui politician italian care ocupă funcția de consilier comunal la Primăria din Pavia, precum și cea de purtător de cuvânt al Consiliului Regional al Lombardiei, o postare în care atacă nu doar românii și francezii, dar și pe conaționalii săi din sudul Peninsulei.

„Noi, cei din Lombardia, suntem disprețuiți de oameni care trăiesc sistematic în mijlocul gunoaielor (napoletani et similia), de oameni care nu au bidet (francezi) și de oameni a căror capitală (București) are canalizările pline de copii abandonați. De la aceste persoane nu acceptăm lecții de igienă: stați liniștiți, când se vor termina toate astea, rolurile se vor inversa din nou”, scria politicianul italian pe Facebook.

Este vorba despre Niccolò Fraschini, care la alegerile pentru primari a fost ales consilier comunal pe lista civică „Pavia Prima” a candidatului din partea partidului Lega, Fabrizio Fracassi. După un val de critici și insulte primite de la conaționalii săi și nu numai, Fraschini a decis să șteargă postarea, nu înainte însă de a se asigura că s-a înțeles foarte bine la cine se referea.

„La cine te referi, scuză-mă? Care ar fi acești oameni?”, întreabă Silvia într-un comentariu la acea postare.

„Napolitani, francezi și români”, precizează Fraschini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul din Pavia, Fabrizio Fracazzi, a ținut să facă și el câteva precizări referitor la cuvintele consilierului comunal Fraschini, delimitându-se alături de toată echipa sa de acele cuvinte.

„În calitate de primar al Paviei și de italian, mă delimitez fără nicio reținere declarațiile făcute de Niccolò Fraschini, consilier ales pe lista civică „Pavia Prima”, așa cum s-au delimitat în întregime membrii echipei mele și consilierii majorității. Aș vrea să o consider doar o ieșire impulsivă nefericită, dar denigrarea este inacceptabilă și trebuie respinsă mereu, se transmite pe pagina Facebook a primarului.

Distribuie acest articol