Politician italian: Venitul de cetățenie va reveni și familiilor de români de etnie romă? Rușine, vom împiedica acest lucru!

Puțin după aprobarea de către Guvernul italian a decretului privind acordarea Venitului de cetățenie (Reddito di cittadinanza) au apărut și luările de poziție ale politicienilor împotriva anumitor categorii sociale care ar putea avea dreptul la această indemnizație. Maurizio Marrone exponent al partidului de centru-dreapta Fratelli d’Italia declară: „Vom preveni ca acești bani să ajungă și la familiile de români și bosniaci de etnie romă. Este o rușine!”

Marrone își exprimă dezacordul privind acordarea acestui ajutor social inclusiv cetățenilor străini romi care întrunesc condiția impusă de guvern, aceea de a fi rezident de cel puțin 10 ani în Italia și de a avea un venit anual sub 9.360 de euro.

Politicianul italian a afirmat citat de Torino Oggi: „În ciuda promisiunii guvernului de al dedica italienilor, cu venitul de cetățenie va fi sărbătoare în toate taberele de țigani”

„Am mers la tabăra nomadă din Geramagano (Torino, n.r.) pentru a constata la fața locului cât de mulți nomazi de acolo ar avea deptul să primească venitul de cetățenie, am întâlnit o mulțime de romi români și bosniaci care vor fi printre beneficiari pentru că trăiesc în Italia de mai bine de 10 ani”, a declarat Maurizio Marrone.

Marrone a efectuat o inspecție în taberele rom din Torino împreună cu Fabrizio Bertot și deputatul Augusta Montaruli, după care a acuzat: „În ciuda promisiunii de a-l dedica italienilor, cu venitul de cetățenie vor fi în sărbătoare toate taberele țigănești, iar cetățenii vor finanța această rușine cu banii lor, prin taxele pe care le plătesc în mod cinstit statului italian. Ne vom opune cu toate forțele noastre să împiedicăm această nedreptate!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Con Maurizio Marrone e Fabrizio Bertot in un campo #nomadi per dimostrarvi che sono già pronti a chiedere il #redditodicittadinanza Fratelli d’Italia dice no! Guardate qui ???

Posted by Augusta Montaruli on Friday, 18 January 2019

„Reddito di cittadinanza” (Venitul de cetățenie) reprezintă un sprijin economic, un venit minim garantat în valoare de până la 780 de euro

A fost promis de guvernul M5S – Lega în timpul campaniei electorale și va fi acordat și străinilor din Italia rezidenți de cel puțin 10 ani pe teritoriul peninsulei, care îndeplinesc anumite condiții.

Persoanele care vor beneficia de venitul de cetățenie vor trebui să urmeze în mod obligatoriu căi de reintegrare, de reabilitare socială și de muncă, inițiate și puse la dispoziție de centrele de ocupare a forței de muncă. În plus, utilizarea ajutorului economic de către beneficiari va fi condiționată de participarea efectivă la proiecte active de politică a muncii și de acceptare a uneia dintre cele trei propuneri de locuri de muncă care le vor fi oferite beneficiarilor, se arăta inițial în textul emis. Dar, pe lângă obligativitatea de a accepta al treilea loc de muncă pus la dispoziție, se adaugă acum și cea prin care beneficiarul pierde dreptul la venitul de cetățenie dacă după un an de când îl primește nu acceptă prima ofertă de muncă ce îi va fi acordată.

Foto: Secolo d’Italia

@rotalianul