Polițist italian bătut cu sălbăticie de doi români. Tăiat pe față, până la os, cu cioburile unei sticle

Un polițist italian a fost atacat sălbatic și rănit în timp ce, în afara serviciului, a încercat să liniștească doi români în stare de ebrietate care hărțuiau negustorii și trecătorii de pe o stradă din Montecatini, provincia Pistoia, Toscana.

Paolo Pieri, polițistul italian bătut cu sălbăticie de doi români la Montecatini

A fost internat la spitalul din Pistoia, inspectorul superior Paolo Pieri, coordonator adjunct al echipei de zbor a secției de poliție. Arestați atacatorii: Gheorghe Spătaru, în vârstă de 31 de ani, a fost dus în închisoarea din Pistoia, în timp ce complicele său, în vârstă de numai 17 ani a fost transferat într-un centru de primire pentru minori la ordinul procurorului de la curtea pentru minori din Florența. În cătușe, un al treilea român, Mihăiță Bigu, în vârstă de 32 de ani, acuzat de rezistență față de un funcționar public și de abuzuri. Bigu a încercat să împiedice poliția să îl captureze pe Gheorghe Spătaru care se ascundea în casa sa, de pe via del Salsero. Pentru Mihăiță Bigu, procurorul a ordonat arestul la domiciliu, informează Il Tirreno.

Gheorghe Spătaru, românul acuzat că a bătut cu sălbăticie un polițist italian la Montecatini

Cum s-au petrecut faptele:

Este ora 11:00, marți dimineață 13 martie. Liber de la serviciu, inspectorul italian de poliție Paolo Pieri tocmai a dus-o pe cățelușa sa Kira la spălătoria de câini „Pluto” din Corso Roma, Montecatini. În timp ce așteapta afară, pe stradă, ca toaleta cățelușei sale să fie gata, îi vede pe cei doi români. Care deja de o jumătate de oră, beți în urma nopții petrecute sărbătorind ziua lui Bigu și după ce cumpăraseră alte sticle de vin de la Conad-ul din apropiere, jigneau și hărțuiau comercianții magazinelor de pe strada respectivă. În acel moment, bărbații români adresau tot felul de injurii la adresa vânzătoarelor de la magazinul de lenjerie Verdissima, care, înspăimântate, se închiseseră înăuntru. Inspectorul de poliție s-a  apropiat de cei doi, invitându-i să înceteze. Ca răspuns, Spătaru aruncă sticla din mână spre polițistul italian dar acesta se ferește la timp. Românul de 31 de ani își scoate giaca și îl invită la bătaie, polițistul nu se sperie și se aruncă la el. Este în acel moment că băiatul român de 17 ani, din spate, ia gâtul sticlei de vin care se spărsese pe asfalt și îl rănește pe față pe polițist, provocându-i o tăietură adâncă până la os. Paolo Pieri își pierde cunoștința și cade la pământ, cei doi români se aruncă pe el lovindu-l cu pumnii și picioarele. Pentru a fugi în grabă apoi, pentru că începuse să se adune lume iar vânzătoarele sunaseră între timp la 113.

 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Mihăiță Bigu, românul care a încercat să îl ascundă pe Gheorghe Spătaru, cel care a bătut cu sălbăticie un polițist italian

În scurt timp, la fața locului au sosit patrulele polițiștilor care s-au pus pe urmele fugarilor, în timp ce inspectorul de poliție rănit era transportat de urgență la spital. Întâi îl găsesc pe băiatul de 17 ani, în via del Giglio apoi au găsit apartamentul unde se ascundea cel de-al doilea. Bat la ușă dar în zadar. Chiriașul nu vrea să se deschidă. Polițiștii sparg ușa dar Mihăiță  Bigu stă în fața lor ca să-i blocheze. Intră în dormitor, unde îl găsesc pe Spătaru în chiloți, hainele murdare de sângele polișistului italian le-a pus deja în mașina de spălat, încercând să elimine dovezile. El este cătușat și dus la secția de poliție. Aceeași destinație, pentru conaționalul care a încercat să-l ascundă.

Minorul român în vârstă de 17 ani care l-a tăiat pe față cu un ciob de sticlă pe un polițist italian, la Montecatini

Gheorghe Spătaru și băiatul român de 17 ani rămân după gratii, au decis ieri procurorii după interogatoriul celor doi, ei vor trebui să răspundă în fața justiței de rănirea gravă a polițistului care, în intenția sa de a apăra ordinea și liniștea publică dintr-un liniștit orășel italian, ar fi putut plăti cu viața.

Distribuie acest articol