Polițiștii italieni avertizează: Atenție la mesajul fals de pe WhatsApp cu privire la Green Pass

Polizia di Stato din Italia a publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook a instituției pentru a avertiza populația despre un mesaj care este distribuit de persoane rău intenționate pe WhatsApp pentru a intra în posesia datelor personale și bancare ale utilizatorilor creduli.

„Atenție la mesajul fals de pe WhatsApp cu privire la Green Pass (Certificatul Verde COVID – n.r.). Foarte mulți utilizatori semnalează că au primit următorul mesaj: «De la acest link poți descărca certificatul verde Green Pass COVID-19 care îți permite să te deplasezi în toată Italia fără mască»”, relatează polițiștii.

Persoanele care cad în plasa acestor mesaje înșelătoare riscă să le fie furate datele personale, precum și cele legate de contul bancar.

„Dând click pe acel link, utilizatorul credul este redirecționat pe o pagină falsă cu numeroase sigle asemănătoare cu cele originale. Continuând navigarea pe site, utilizatorului i se cere să introducă datele personale sau bancare, acestea fiind folosite apoi în scopuri ilegale”, mai avertizează oamenii legii din Italia.

În final, Polizia di Stato le sugerează cetățenilor atât să trateze mesajele de acest gen cu atenție mărită, cât și să le raporteze la autorități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Polizia Postale recomandă foarte multă atenție la link-urile indicate în mesaje, să le deschidă numai după ce au verificat veridicitatea sursei și să nu introducă niciodată datele personale, mai ales cele bancare. Eventuale mesaje suspecte pot fi semnalate pe www.commissariatodips.it”, se arată la finalul comunicatului.