Portretul unei familii fericite de români din Italia cu 11 copii. „Important e doar să fim împreună zi de zi”

S-a născut sâmbătă, 2 martie, la spitalul Sant’Anna din localitatea italiană Lurate Caccivio, provincia Como și se numește Filip, cel de-al unsprezecelea copil al soților Chindea, rezidenți în aceeași localitate.

„11 copii și portretul unei familii speciale”, scrie Giornale di Como despre conaționalii noștri, care anunță venirea pe lume a celui mai mic dintre membrii acestei familii frumoasă și numeroasă de români.

Lidia Chindea și micuțul Filip alături de personalul medical care au ajutat la aducerea sa pe lume. Foto: giornaledicomo.it

Cu siguranță nu este ușor să întreții o familie cu 11 copii, dar nu și imposibil, iar Ionel și Lidia Chindea reușesc să facă asta cu brio, se pare. Ceea ce e admirabil la ei însă, nu este faptul că reușesc să meargă înainte cu o familie atât de numeroasă, ci că reușesc să fie și o familie fericită, cum se poate vedea și din imaginea de mai jos.

Cei 13 membri ai familiei Chindea din Italia: Lidia – 39 de ani, Ionel – 45 de ani, Emanuel – 19 ani, Samuel – 18 ani, Abel – 17 ani, David – 16 ani, Abigail – 14 ani, Cristina – 12 ani, Sara – 10 ani, Daniel – 7 ani, Beniamin – 5 ani, Marta – 4 ani și Filip – 4 zile. Foto: giornaledicomo.it

„E ca atunci când te pui la volan pe timp de noapte: aprinzi farurile, dar nu reușești să vezi destinația ta. Nu am decis noi să facem atât de mulți copii, dar nu știm niciodată unde ne duce viața”, spune capul familiei, Ionel Chindea.

„Un frumos exemplu de legături puternice și de iubire”, scrie ziarul italian despre familia română, specificând că Ionel, în vârstă de 45 de ani, se află în Italia din 2001 și lucrează ca zidar, împărțindu-și existența sa zilnică între muncă și numeroasa familie pe care trebuie să o întrețină. Lidia, în schimb, dedică tot timpul său disponibil celor 11 copii și casei în care trăiesc cu toții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Banii nu sunt importanți, nu aduc fericirea. Noi ne descurcăm cum putem: nu avem vicii și din când în când ne permitem câte un mic capriciu”, mai spune Ionel. Familia Chindea este mereu împreună, în timpul liber, făcând diverse călătorii duminica, când pornesc la drum cu toții în două mașini. Pe timpul verii, ca majoritatea românilor plecați în străinătate, membrii familiei Chindea își petrec vacanța în România și ei.

„Importantă este doar familia – adaugă Ionel – important este doar să fim împreună zi de zi, la prânz și la cină.”