Poveste de dragoste și sacrificiu în Italia, o femeie i-a donat soțului un rinichi: „Amândoi vom reveni la viață”

Barbara Bombardelli și Daniele Specchierla, un cuplu din provincia Verona, au devenit eroi neobișnuiți ai altruismului după ce Barbara i-a donat un rinichi soțului ei, Daniele, stabilind un exemplu impresionant de iubire și devotament.

O decizie a soției care îi va permite bărbatului să trăiască mai mult și mai bine după agravarea bolii sale.

Această poveste remarcabilă a început când Daniele a fost diagnosticat cu boala renală policistică, o afecțiune ce-i complica viața și care, în cele din urmă, a necesitat un transplant de rinichi.

Barbara, în vârstă de 51 de ani, și Daniele, de 44 de ani, locuiesc în Piovezzano,  împreună cu câinele lor, Dante. S-au cunoscut în 2011 și s-au căsătorit în 2014.

Cu 13 ani în urmă, când s-au îndrăgostit, el i-a povestit despre boala sa renală și despre dificultățile pe care le-ar putea întâmpina, dar acest lucru nu a afectat relația lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dificultățile, în timp, din păcate s-au concretizat. Boala i-a făcut bărbatului viața din ce în ce mai dificilă, cu suferințe crescânde, până când a devenit inevitabil transplantul de rinichi.

„În momentul în care vei primi rinichiul meu, amândoi vom reveni la viață, cu această explicație, Barbara m-a convins să accept marele ei dar”, a spus Daniele.

Barbara a explicat decizia sa emoționantă: „Donarea unui rinichi nu reduce speranța de viață, dar psihologilor le-am spus că, dacă aș fi avut perspectiva de a trăi 90 de ani, dar singură, aș prefera să-i donez un rinichi și să trăiesc mai puțin avându-l pe soțul meu alături.”

Transplantul a avut loc în octombrie trecut la Spitalul Borgo Trento din Verona și acum cuplul se recuperează încă de pe urma intervenției chirurgicale.

Cei doi au împărtășit povestea lor și pe rețelele sociale, amintind că „donația, fie că este sânge, organe, țesuturi sau altceva, trebuie întotdeauna promovată.”

Soțul a adăugat adresându-se soției: „Tu, care mi-ai luat mâna acum mai bine de 13 ani… și nu mi-ai mai lăsat-o… mi-ai donat chiar o parte din tine pentru a-mi permite să trăiesc din nou liniștit și cu bucurie! Nu încetezi niciodată să mă surprinzi, să mă emoționezi profund! Ești un suflet imens!”