Povestea de iubire dintre un român și o femeie din Nigeria. S-au căsătorit după ce timp de cinci luni au comunicat online

Într-o lume în care conexiunile digitale pot transforma relații virtuale în iubiri palpabile, povestea unei femei din Nigeria, pe nume Amaka și a soțului ei român, Petrică, stă ca o mărturie a puterii tehnologiei de a uni destine.

Cei doi soți s-au cunoscut pe 5 martie 2023 pe o aplicație de dating, într-un moment în care Amaka era pe punctul de a renunța la căutarea iubirii.

„Eram pe cale să elimin aplicația când el a dat like profilului meu. I-am răspuns cu un salut și așa a început totul”, a declarat ea conform Within Nigeria.

Timp de cinci luni, cei doi s-au văzut și au comunicat online

Desigur, nu totul a fost floare la ureche. Tatăl femeii din Nigeria, un pastor, a avut inițial rezerve în ceea ce privește relația fiicei sale cu Petrică, date fiind numeroasele experiențe neplăcute anterioare ale femeii cu bărbați care s-au dovedit a fi fie căsătoriți, fie doar aventurieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tatăl meu era foarte sceptic… dar și-a găsit liniștea după o perioadă de rugăciune”, a povestit Amaka.

La doar două săptămâni după ce s-au cunoscut virtual, Petrică a solicitat o întâlnire cu părinții iubitei sale pentru a discuta despre detaliile tradiționale ale căsătoriei.

A urmat o „întâlnire” virtuală între familiile celor doi, în timpul căreia Petrică a acceptat tot ceea ce familia viitoarei mirese i-a impus.

Pe 4 august 2023, bărbatul român a călătorit pentru prima dată în Nigeria. Căsătoria civilă a avut loc pe 5 august, iar pe 12 august s-au celebrat atât nunta tradițională, cât și cea religioasă.

700-2023090114557 (4)

Părinții lui Petrică nu au putut fi prezenți, deoarece tatăl său are probleme de sănătate, dar au urmărit întregul eveniment în timp real, grație tehnologiei.

La 37 de ani, Amaka a trecut printr-o lungă căutare a iubirii, folosind aplicații de dating încă de la vârsta de 25 de ani.

„Fiind o persoană care nu socializează prea mult, am găsit dificil să întâlnesc bărbați în mod tradițional… așa că am optat pentru site-uri și aplicații de dating”, a dezvăluit ea.

Captură de ecran 2023-09-01 180122
Sursa foto: Instagram/white__black_love

Povestea femeii nigeriene și a lui românului nostru ne arată că, într-o lume în care distanțele devin tot mai irelevante, iubirea poate înflori în cele mai neașteptate locuri.

În cazul lor, tehnologia a fost nu doar un mijloc de a se întâlni, dar și de a țese legături puternice, până la împlinirea emoțională și familială.