Povestea Irinei, badanta română din Italia moartă singură, înconjurată de șoareci și gunoaie

Trupul neînsuflețit al unei femei românce a fost găsit vineri, 1 mai, într-o magazie din Arnara, localitate din provincia Frosinone (Lazio). Irina lucrase ca îngrijitoare și în urmă cu două luni a rămas fără un loc de muncă. A murit la vârsta de 50 de ani în sărăcie și înconjurată de mizerie, scrie Frosinone Today.

Și-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus

Conform sursei citate, Irina este un nume inventat pentru a proteja identitatea victimei. Ea a lucrat „la fix”, cum se spune în Italia când îngrijitoarele locuiesc la domiciliul persoanei pe care o îngrijesc. Casa angajatorului devine și casa lor, iar odată cu pierderea locului de muncă „badantele” rămân fără un acoperiș deasupra capului. A fost și cazul Irinei care, cu două luni în urmă, pe la începutul pandemiei de coronavirus, a rămas fără serviciu. Din cauza virusului care s-a abătut asupra Italiei și a lumii întregi, femeia nu a mai reușit să își găsească altceva de lucru și trăia din mila oamenilor, într-o magazie unde erau depozitate tot felul de lucruri: geamuri, uși stricate, roabe vechi, paie și unde mișunau șoarecii.

A murit în somn, printre paie, obiecte vechi și șoareci

Cu siguranță Irina nu avea unde se duce, pentru a ajunge în România în această perioadă ar fi fost foarte greu sau aproape imposibil și atunci un prieten i-a găsit locul acela, unde să își petreacă nopțile. Tot el a găsit-o fără suflare vineri, în jurul amiezii, când a mers să vadă ce se mai întâmplă cu ea. Odată ajuns la magazia unde se adăpostea femeia, bărbatul a strigat-o de mai multe ori, dar nu a primit niciun răspuns. Apropiindu-se, a văzut-o și a crezut că doarme, dar și-a dat repede seama că nu mai respira și a chemat salvarea. Personalul sanitar de la 118 nu i-a mai putut salva viața, Irina era deja moartă, cel mai probabil în urma unui stop cardiac. În timpul somnului, inima ei a încetat să mai bată. Publicația Ciocciaria Oggi scria despre ea că ar fi avut probleme legate de consumul de alcool.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dormea în frig și nu mâncase de zile întregi

Magazia cu obiecte vechi în care se adăpostea nu avea ușă, femeia dormea în frig, iar de mâncat apuca doar atunci când prietenul ei îi ducea ceva de-ale gurii sau când reușea să primească un ban din cerșit. O soartă disperată, un destin cu un sfârșit trist, o moarte lentă petrecută sub ochii a numeroși oameni care nu au înțeles cât de gravă era situația acestei femei, pe care o vedeau aproape zi de zi mergând pe marginea șoselei care leagă Frosinone de Arnara. În urma ei trăgea o valijoară mică, plină cu amintiri. Prea puțin însă pentru a înfrunta o viață grea și o situație care a dus-o în cele din urmă la moarte.