Mesajul lui Iulian, românul pitic din Italia: „Trăim mereu la înălțimea viselor pe care le avem”

Un tânăr de origine română, în vârstă de 25 de ani, care locuiește în provincia Arezzo, din Toscana, a transmis prin intermediul publicației La Nazione un frumos mesaj din perspectiva unui om care are o înălțime mult sub media generală: „Scunzi, înalți, grași sau slabi, părem că suntem diferiți, dar, de fapt, în interiorul nostru suntem toți la fel și pentru mine asta înseamnă normalitatea. O normalitate care ne unește, dincolo de diferențele estetice.”

Iulian Cadar este originar din Bacău și a venit în Italia la vârsta de 3 ani. S-a stabilit cu familia la Poppi, în provincia Arezzo, unde a absolvit cursurile liceului din localitate. În Italia, colegii și prietenii îi spun „Giuliano”, dar tânărul român și-a creat pseudonimul de „Pitiq”, cu care și-a lansat un canal de You Tube și o pagină Facebook. Iubește muzica și drept consecință Iulian a devenit un cunoscut DJ, animator, actor în scurtmetraje și filme și youtuber.

„Toată lumea de aici mă cunoaște, nu am avut niciodată probleme. Poate că într-un oraș mai mare ar fi diferit, dar într-o comunitate ca a mea, mai mică, nimeni nu m-a făcut vreodată să mă simt jenat. Nu vreau să vorbesc despre integrare, pentru că nu am întâmpinat niciodată dificultăți, nici în copilărie, nici acum, când am 25 de ani.”

Pe lângă „integrare”, un alt cuvânt care nu-i place lui Iulian este „diversitate”, pe care de fapt îl înlocuiește întotdeauna cu „particularitate”.

„Sunt un pitic… cred că se vede”, spune într-un video de pe canalul său de You Tube, unde arată publicului cum își trăiește viața, enumerând argumente pro și contra cu privire la statura sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Prin videoclipurile mele vreau să vă arăt cum îmi trăiesc viața, ce anume îmi este ușor și unde întâmpin dificultăți”, a afirmat Iulian pentru sursa citată.

Dacă uneori cumpărăturile sunt complicate, pentru că nu poate folosi mașina și nici nu poate ajunge la produsele de pe cele mai înalte rafturi, este adevărat și faptul că „a cere ajutor cuiva nu mă costă nimic. Este și o modalitate de a cunoaște oameni”, a spus el zâmbind.

„Scunzi, înalți, grași sau slabi, părem că suntem diferiți, dar, de fapt, în interiorul nostru suntem toți la fel și pentru mine asta înseamnă normalitatea. O normalitate care ne unește, dincolo de diferențele estetice. Pentru mine nu există probleme, există doar soluții. Vreau să le spun oamenilor ca mine că, dincolo de centimetrii care ne diferențiază de ceilalți, trăim mereu la înălțimea viselor pe care le avem.”, a mai adăugat Iulian Cadar.

Sursă foto articol: pagina Facebook „Pitiq”.