Povestea Simonei, românca din Italia care a trecut de la vânzătoare la șoferiță pe TIR

Simona Ioniță, o româncă în vârstă de 43 de ani, trăiește de două decenii în localitatea italiană Mestre de lângă Veneția, unde a ajuns în 2004 cu intenția de a nu rămâne mult timp. Viața însă i-a schimbat planurile, transformând Italia în a doua ei casă.

„Ideea era să merg la fratele meu, să lucrez câțiva ani, să-mi cumpăr o mașină și apoi să mă întorc acasă. În cele din urmă, nu m-am mai întors”, a povestit Simona pentru publicația italiană Uomini e Trasporti.

În primii 17 ani petrecuți în Italia, Simona a lucrat ca vânzătoare într-un magazin de încălțăminte și accesorii.

Pandemia de Covid-19 a oferit însă oportunitatea unui schimb de carieră, determinând-o să devină șoferiță pe TIR.

Simona-Ionita1
Simona Ioniță, șoferiță pe TIR în Italia. Sursă foto: uominietrasporti.

În 2020, magazinul pentru care lucra a întâmpinat dificultăți financiare mari, iar Simona a decis să-și valorifice permisele de conducere dobândite cu ani în urmă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Aveam permisele, așa că mi-am spus «hai să încerc»”, și-a amintit ea.

Simona a obținut permisele de conducere pentru camion la scurt timp după sosirea în Italia, lucrând pentru un magazin de fructe și legume.

Patronul, având nevoie de ajutor la conducerea camionului, i-a plătit obținerea permisului pentru categoria C.

Ea a continuat apoi să ia și celelalte categorii, deși nu s-a simțit pregătită pentru o schimbare atât de mare la acea vreme.

„Era teama de schimbare care mă bloca”, a explicat Simona.

Deși inițial a întâmpinat dificultăți în găsirea unui loc de muncă ca șoferiță pe camion, din cauza lipsei de experiență și a prejudecăților legate de gen, Simona nu regretă decizia sa.

Simona-Ionita3
Simona Ioniță. Sursă foto: uominietrasporti.it.

„Dacă aș putea să mă întorc în timp, aș face aceeași alegere mai devreme. Îmi place această meserie, am oportunitatea de a călători și de a întâlni oameni noi”, a spus ea.

Acum, Simona conduce un TIR DAF 530 și transportă diferite produse, călătorind în principal în străinătate.

- Continuarea după publicitate -

Deși recunoaște că există provocări, inclusiv condiții de parcare inadecvate și lungi așteptări, ea găsește satisfacție în munca sa.

Conaționala noastră observă și că, în unele cazuri, fiind femeie a fost un avantaj, datorită unei atenții și amabilități sporite din partea celorlalți.

Simona recunoaște că, deși situația pentru femeile care lucrează ca șofer de camion s-a îmbunătățit, există încă reticență în a fi acceptate în această profesie.

Camion-Simona-Ionita
Simona Ioniță. Sursă foto: uominietrasporti.it.

Ea speră ca în viitor să existe mai multă încredere în capacitățile femeilor șofer.

„Ar fi frumos dacă s-ar începe să se acorde mai multă încredere nouă, femeilor, pentru că există riscul de a ne da seama prea târziu că a fost o greșeală să nu facem asta.

De exemplu, când căutam de lucru ca șofer, m-am adresat unei companii care a promis că mă va suna înapoi.

Nu au făcut-o, dar odată angajată de compania pentru care lucrez astăzi, m-am trezit că trebuie să merg în aceeași firmă și m-au recunoscut.

De atunci știu că proprietarul întreabă des pe șeful meu dacă încă lucrez pentru el, cred că regretă că nu m-a sunat înapoi, dar acum este prea târziu”, a conchis Simona.

@rotalianul