Povestea unei badante din Italia care și-a pierdut în mod rușinos locul de muncă

Întâmplări, cazuri, povestiri din care poate am putea trage învățăminte. Că oameni suntem, este adevărat, dar înainte de toate știm că primează în conștiința multora dintre noi bunul simț, răspunderea, disciplina la locul de muncă, onoarea. A unora doar, pentru că din nefericire mai sunt și cei care cad în păcatul și ispita nerușinării, la fel ca personajul din povestirea unei românce din nordul Italiei:

«Lucrez ca îngrijitoare, undeva în nordul țării, iar dimineața mai ies la plimbare cu bătrânica mea și în parc mă întâlnesc cu o altă badantă care și ea iese la plimbare cu bătrâna pe care o îngrijește. Mai povestim una, alta, mai schimbăm impresii și noi, de-ale noastre. Azi dimineață, Nadia, prietena mea din parc era supărată rău. Mi-a povestit de ce era tristă, iar spusele sale m-au pus pe gânduri pentru că nu este prima dată când aud despre astfel de fapte ale româncelor noastre.

Nadia este o femeie la 50 de ani și nu a fost căsătorită niciodată. În Italia a venit 15 ani în urmă, împreună cu o cumnată de-a ei și au lucrat mereu una aproape de cealaltă.
Fratele Nadiei, rămas în țară, le cam are cu băutura, de aceea nevastă-sa nici nu-i prea trimite bani, ci trimite numai la copii care sunt și ei mari acum.

De când este în Italia, cumnata Nadiei mereu a avut câte un amant care îi mai ținea de urât în timpul liber, dar Nadia niciodată nu a spus nimic despre asta nici fratelui său și nici părinților. S-a gândit că poate așa și merită bețivul de frate-su care și el își cam făcea de cap acasă. Deci, a știut dar a tăcut, a considerat că nu era treaba ei.

Dar altceva a făcut-o pe Nadia să se supere rău de tot pe cumnata ei. Îi găsise un loc de muncă la o rudă de-a bătrânei de care avea ea grijă și asta de vreo 4 luni, dar cumnată-sa a făcut-o lată rău de tot: și-a adus noaptea, în casă la bătrâna unde lucra, amantul!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și poate nimeni nu ar fi știut dacă nu s-ar fi întins la chef, nu glumă, cu muzică, râsete și voie-bună în toiul nopții. Un vecin care cunoștea bine familia, a auzit că-i petrecere mare în apartamentul alăturat și a telefonat la fiica bătrânei care, uimită și curioasă de ce ar putea fi, a venit la o bucată de noapte în pijama și papuci de casă să vadă ce petrecere e la maică-sa în casă.

Bătrâna dormea tun, ajutată și de picături sedative pe care badanta i le administra copios, iar cei doi îndrăgostiți erau în casă, amândoi goi, așa cum i-a făcut mama.

Vă închipuiți ce scandal a ieșit! Fiica bătrânei a chemat-o atunci, noaptea, pe Nadia și supărată foc urla atât de tare că românca noastră nu înțelegea mai nimic din ce-i spunea. Vă dați seama ce rușine pe biata Nadia când a auzit pățania, că doar ea era cea care o recomandase familiei italiene pe cumnată-sa.

A rămas fiica bătrânei acolo până dimineața care a urmat, i-a făcut preaviz de concediere îngrijitoarei îndrăgostite (era angajată cu contract de 54 ore) a pus-o să semneze de primire și totuși i-a mai permis să rămână încă 8 zile în casă. Avea toată dreptatea să o scoată afară în acel moment.

Înțeleg că suntem făcute din carne și sânge, fiecare are necesități, dorințe fizice, cu toate simțim nevoia de o mângâiere, dar chiar să-ți aduci amantul în casa unde muncești, este groasă rău de tot.

Și culmea este că nu ar fi primul caz de acest gen de care am auzit dar întâmplarea asta mi-a povestit-o Nadia care, într-un fel sau altul, a fost direct implicată.

Biata Nadia, nu destul că o acoperea pe cumnată-sa acasă, la soț și părinți, dar a mai făcut-o de râs și la locul de muncă la care ea o recomandase. Lucrau în cadrul aceleași familii, persoanele pe care erau angajate să le îngrijească erau rude între ele. Mi-a spus că-i este atât de rușine, de-i vine să-și caute și ea alt loc de muncă!»

L.T. – Italia