Povestea unei românce din străinătate, fugită la 18 ani cu un bărbat cunoscut pe internet

Lavinia Duță, o tânără româncă care acum își împarte viața între țara natală și Spania, și-a deschis sufletul și împărtășit povestea sa dramatică, cu speranța că astfel va putea ajuta alte fete să evite situații similare.

„Doare să povestesc ce mi-a făcut primul meu iubit, poate le va fi de ajutor altor fete. Vreau să scrieți despre asta, chiar dacă nu mi-e ușor să-mi fac publică povestea”, a mărturisit Lavinia care a avut încredere într-un bărbat cunoscut pe internet, dar care i-a transformat viața într-un coșmar.

photo_2023-04-30_11-20-32
Lavinia Duță. Sursa foto: La voz de Galicia

În 2005 Lavinia avea 18 ani, era o tânără dintr-o familie înstărită din România, cu o viață fericită și cu visul de a se căsători în biserică, relatează publicația La Voz de Galicia. Atunci a cunoscut online un român mai în vârstă decât ea, care locuia în Spania. S-a îndrăgostit pentru prima dată.

Și într-o zi a apărut prin surprindere la ușa ei. „M-a abuzat sexual, așa s-a întâmplat. Habar nu aveam de nimic în ce privește asta, eram o copilă”, povestește ea. „Mi s-a părut că am comis un păcat, nu am putut spune nimănui. Și, de asemenea, credeam că niciun alt băiat nu avea să mă mai iubească pentru că ceea ce îmi spuseseră era că trebuia să fiu virgină la căsătorie”.

Lavinia a decis să plece în Spania cu el și abia când a ajuns la aeroport și-a sunat mama să-i spună ce are de gând să facă. Mamei nu-i venea să creadă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ce a urmat este povestea unui coșmar: „Au fost cinci ani groaznici, în care am trecut prin multe. Aveam o dependență emoțională enormă de el. Eu am muncit și el nu, dar controla totul… iar familia mea nu a vrut să vorbească cu mine. Le-a luat un an să mă ierte”, spune el.

După cinci ani teribili, în care a fost supusă la un control continuu din partea bărbatului Lavinia a reușit să scape cu ajutorul părinților iubitului ei.

Complet singură, s-a agățat de singura lumină pe care a văzut-o în tunel: părinții acelui bărbat. Ei, care erau în România, chiar au ajutat-o ​​când le-a spus ce se întâmplă. I-a spus bărbatului că dorește să meargă la ei, în țară, și a profitat de acea ocazie pentru a fugi.

De atunci, a locuit în diferite părți ale Spaniei, până când s-a stabilit în Galicia. Acolo a lucrat ca solistă în orchestre și a avut diverse experiențe atât pozitive, cât și negative în lumea muzicală.

Astăzi, Lavinia este căsătorită cu un bărbat din Pontevedra și își împarte timpul între Spania și România. Și-a reluat studiile și își dorește să devină funcționar public, urmând exemplul părinților ei. De asemenea, se pregătește în domeniul psihologiei. Cu toate că nu are copii, are nepoți și prietene cu fiice adolescente, cărora este gata să le povestească experiențele ei.

Lavinia recunoaște că în urma deciziei sale nesăbuite, pe care a luat-o la 18 ani, a trecut prin momente grele, dar se simte norocoasă: „Cel mai îngrozitor este că mi s-ar fi putut întâmpla lucruri și mai rele. Am riscat enorm”.

Pe lângă povestea ei personală, Lavinia a devenit cunoscută și datorită unei întâmplări neașteptate legate de salvarea unui câine.

Cu aproape 469.000 de urmăritori pe Instagram, ea și-a împărtășit experiența de a salva un câine pe nume Moski, care era într-o stare de sănătate precară. Videoclipul a ajuns să fie vizualizat de peste 15 milioane de ori.

Moski este un câine special. „Nu știam dacă era un lup, un câine… credem că este o combinație între câine și șacal, care sunt foarte comuni în jurul satului meu”, explică Lavinia. Ea adaugă, râzând: „Întotdeauna spun că jumătate de milion de urmăritori de pe Instagram nu sunt ai mei, ci ai lui Moski, care e îndrăgit de toată lumea. Acum trăiește fericit în casa noastră”.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Lavinia Dutza (@lavinnia11)

Dincolo de viața ei personală, Lavinia și soțul ei s-au dedicat ajutorării câinilor străzii din România, oferindu-le șanse la o viață mai bună.

Prin curajul de a-și împărtăși povestea și angajamentul față de cauze nobile, Lavinia demonstrează că oricine poate depăși obstacolele și rănile trecutului, transformându-le într-o sursă de inspirație și sprijin pentru ceilalți.