Prato – îngrijitoare italiană păgubește doi bătrâni de €100.000. Prima suspectă: o îngrijitoare română

„Orice pădure are uscăturile ei”, este o vorbă la noi, în România, dar se pare că este foarte valabilă și în Italia. O demonstrează cazul unei îngrijitoare italiene, în vârstă de 50 de ani, care a fost arestată împreună cu concubinul său, în vârstă de 46 de ani, rezidenți amândoi în Vaiano, provincia Prato, cu acuzația de furt,  înșelăciune și fals în documente.

Femeia, a cărui nume anchetatorii nu au vrut să-l facă public, s-a angajat sub un nume fals ca îngrijitoare la doi bătrâni de la care a reușit să fure diverse bijuterii, dar și carnete de cecuri de pe urma cărora a încasat circa 100.000 de euro. De paguba făcută și-au dat seama familiile celor doi bătrâni, una din Vaiano și cealaltă care locuia la Prato, care s-au adresat carabinierilor și au dat startul anchetei.

Mai mult, pentru familia din Vaiano, pe lângă îngrijitoarea de cetățenie italiană, în acea perioadă mai lucra și o femeie română, care pentru un timp a devenit chiar prima suspectă a anchetatorilor. Asta se întâmpla chiar în timp ce îngrijitoarea italiană fura din bijuteriile familiei și le înlocuia cu bijuterii false sau fără valoare, scrie ziarul online Il Tirreno.

Familia din Prato, la care cetățeana italiană lucra ca îngrijitoare, a declarat carabinierilor că au observat cum au fost retrase periodic din contul bancar, încă din anul 2014, sume între 5.000 și 6.000 de euro, o parte din acești bani fiind depusă în contul soacrei îngrijitoarei.

În timpul anchetei carabinierilor, care a fost pornită încă de la începutul anului 2016, s-a descoperit că femeia nu a fost angajată cu contract de muncă la cele două familii iar această neregulă i-a permis infractoarei să se prezinte sub un nume fals, în speranța că nu va fi descoperită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii încearcă acum să descopere dacă au mai fost păgubite și alte familii de către această femeie, având în vedere că s-a descoperit ulterior faptul că aceasta a mai lucrat și pentru alte două familii în trecut. Între timp, îngrijitoarea și concubinul acesteia se află în arest domiciliar în locuința lor de la Vaiano, în timp ce soacrei acesteia i s-a interzis să părăsească localitatea.