Premiați la Roma carabinierii care au salvat copiii din autobuzul incendiat

Au fost premiați într-un cadru festiv la Comandamentul General al Carabinierilor de la Roma, în dimineața de vineri, 22 martie, carabinierii care au salvat viața celor 51 de copii luați ostatici de un bărbat italian de origini senegaleze. Autobuzul în care se aflau elevii de gimnaziu, a fost deraiat de la traseu, iar șoferul se îndrepta spre aeroport unde intenționa să provoace un masacru. Intervenția promptă a carabinierilor, care au fost anunțați de unul dintre elevi, le-a salvat viața.

A fost adusă în discuție și problema acordării necondiționate a cetățeniei italiene băiatului în vârstă de 13 ani, de origini egiptene, care a telefonat la autorități. Primarul localității Crema, unde își are sediul școala elevilor din autobuzul incendiat, a afirmat în legătură cu Ramy Shehata: „Și-a câștigat dreptul la cetățenie.”

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în prezența vicepremierului Luigi Di Maio, a ministrului apărării Elisabetta Trenta și a comandantului general al armatei, Giovanni Nistri.

Luigi di Maio a afirmat despre carabinierii-eroi în cadrul ceremoniei: „Sunt un model pentru noi toți și probabil și pentru unii dintre cei 51 de copii prezenți la bordul autobuzului incendiat. Deja știm că Ramy (băiatul egiptean care a cerut ajutor, n.r.) și-a exprimat dorința de a deveni carabinier.”

Un imigrant african, Ousseynou Sy, în vârstă de 46 de ani,  a sechestrat un autobuz școlar, miercuri, 20 martie, la periferia orașului Milano, în semn de protest față de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană. Bărbatul se îndrepta spre aeroportul Linate, unde avea intenția să provoace un masacru, când la intervenția carabinierilor italieni a oprit autobuzul școlar în care se aflau 51 de elevi cu vârste între 11 și 14 ani și a incendiat vehiculul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI