Preot culturist din Italia, vedetă pe rețelele sociale: Tatuaje, fizic impresionant și cămăși strâmte

Don Giuseppe Fusari, cunoscut pe rețelele sociale ca „Preotul culturist” datorită pasiunii sale pentru bodybuilding, a devenit o adevărată vedetă pe Instagram și TikTok.

Supranumit Preotul culturist, având în vedere pasiunea sa pentru culturism, a fost hirotonit în 1991 și este preot în dioceza de Brescia. Este de asemenea un istoric al artei, după cum se poate observa pe canalul său de YouTube.

Captură de ecran 2024-02-06 144038
Don Giuseppe Fusari. Sursa foto: Instagram

Don Fusari folosește rețelele de socializare pentru a transmite mesajele Evangheliei, atrăgând atenția cu un look neconvențional pentru un preot: fizic impresionant, tatuaje și cămăși strâmte.

Predicile sale sunt un adevărat succes, cu zeci de comentarii, iar pe Instagram preotul are peste 58.000 de urmăritori.

Captură de ecran 2024-02-06 142904
Don Giuseppe Fusari. Sursa foto: Instagram

Pe pagina de Instagram publică comentarii săptămânale la pasaje din Evanghelie:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cuvintele lui Iisus ne spun ceva profund, că el a venit și pentru a-l aduce pe Dumnezeu să ne vindece inimile, adică persoana în profunzimea sa”, a spus el într-o reflecție recentă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Giuseppe Fusari (@art.priest2023)

 În acest peisaj al teologiei pop, se disting și alte figuri, cum ar fi don Giovanni Berti, alias don Gioba, parohul din Moniga del Garda, care își răspândește mesajele Evangheliei prin intermediul benzilor desenate, și Matteo Selmo, fost paroh din Lonato del Garda, cunoscut pentru omiliile sale cântate, inclusiv cu referințe la festivalul Sanremo.

De asemenea, don Marco Forti, care a fost până în iulie preot la parohia din Pontevico și acum vicar parohial în satele Badia și Violino, s-a făcut remarcat prin pasiunea sa pentru titlurile nobiliare, numindu-și enoriașii „supuși” și autointitulându-se „marchiz” la Pontevico și „baron” la Brescia.

Într-o scrisoare de adio adresată credincioșilor din Pontevico, el a scris: „Dragi supuși ai marchizatului, a sosit timpul să declarăm încheiați acești opt ani. Onoare și glorie Granducatului, viață lungă Contelui, să se instaureze Marchizatul”.

Acești preoți inovatori demonstrează cum tradiția și modernitatea pot merge mână în mână în transmiterea mesajelor spirituale, folosind platformele sociale pentru a ajunge la un public mai larg și a interpreta învățăturile creștine într-un mod care ține pasul cu generațiile actuale.