Un preot din Italia a luat la bătaie un enoriaș fiindcă a făcut o donație prea mică bisericii

Un preot din localitatea italiană Aversa, situată în provincia Caserta din Campania, a agresat un enoriaș de-ai săi, supărat fiind că acesta din urmă a făcut o donație prea mică parohiei sale.

Episodul s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 26 iulie 2022, după ce a avut loc o înmormântare, relatează ziarul Il Fatto Quotidiano.

Un bărbat, care era rudă cu defunctul, a intrat în sacristie (încăperea în care preotul se pregătește de obicei pentru slujbă) și i-a lăsat acestuia din urmă o donație de 25 de euro.

Suma a fost considerată prea mică de preot însă, motiv pentru care i-a făcut o observație enoriașului cu privire la acest fapt. Ruda persoanei decedate, pe de altă parte, i-a răspuns parohului că „Nu e obligat” să lase o anumită sumă. Apoi s-a îndepărtat, lăsând banii pe masă.

Între cei doi a început astfel o ceartă aprinsă, iar preotul l-au urmărit pe credincios până în stradă, unde cei doi au început să se lovească chiar. Parohul susține totuși că între el și enoriaș a avut loc doar o ușoară altercație, dar acesta din urmă s-a deplasat la spital pentru îngrijiri medicale, apoi la carabinieri pentru a-l denunța pe preot atât pentru agresiune, cât și pentru că i-a cerut mai mulți bani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI