Preot moldovean, boteza și cununa în Italia deși era decăzut din drepturi

Un preot moldovean care locuiește în Italia ar oficia ceremonii de botez și cununie deși nu ar mai avea aceste drept, informează printr-o postare pe Facebook Veniamin Onu, preot paroh al bisericii cu hramul Sf. Ierarh Nicolae din Italia.

Conform unui decret emis de Mitropolia Moldovei, preotul Vitalie Musteață nu ar mai avea dreptul de a oficia ceremonii religioase. El s-ar folosi de o legitimație falsă și de minciuni pentru a boteza, cununa, sfinți locuințe etc.

Redăm mai jos textul publicat pe profilul său de părintele Veniamin Onu din Vicenza:

„Anunț!
Prin DECRET MITROPOLITAN din 01.07.2022 N 0101/045 Preotul Vitalie Musteață este oprit de a oficia cele Sfinte, Botez, Cununie, Sfințiri de case și înlăturat de a Liturgisi.
Actele cetățeanului sunt expirate din anul 2012.

Să prezinte DECRETUL și Actele Valabile de care Episcop Ortodox aparține pe teritoriul Italiei!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comunicăm, în ultimii 10 ani acest fost preot Vitali nu a făcut și nu face parte dintr-o Episcopie, Mitropolie, Patriarhie Ortodoxă care ar avea drepturile canonice să administreze Bisericile Ortodoxe din Italia.

Acest fost preot nu a făcut parte și nici nu face parte din cei aproximativ 45 de preoți moldoveni care aparțin Episcopiei de Bogorodsk în Italia în ultimul deceniu!

În ultimii 10 ani Vitalie Musteață s-a prezentat că este preot Moldovean legitimându-se cu o legitimație falsă că aparține acestei instituții sus numită din R. Moldova cu dreptul de a oficia cele Sfinte, pe când acest așa numit preot niciodată nu a avut și nici nu are un Locaș de Cult, nu a făcut parte din categoria preoților Misionari Moldoveni în Italia!

Reamintim că pe perioada a mai bine de 10 ani în Italia cetățeanul Vitalie Musteață a dus credincioșii în eroare Botezându-i, Cununândui-i nu în Biserică, dar în casele lor spunândule că la moment este în așteptarea unui Locaș Sfânt și de aceea toate trebuințile le face în casele oamenilor!

În ultimii 10 Ani fostul preot Vitalie Musteață a fost pe cont propriu fără ca să fie recunoscut de vreun Arhiereu Ortodox din Italia!

Dragi creștini nu vă îmbătați cu apă rece ceea ce auziți din gura cetățeanului Vitalie Musteață, care este oprit de la cele Sfinte pentru denigrarea preoților Moldoveni din Italia, dar și întreaga Biserică Ortodoxă, dureros… Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”

Veniamin Onu este printre primii preoți trimiși în diasporă de Mitropolia Moldovei, paroh al bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din Vicenza.

Conform PRO TV Chișinău, în anul 2011 a fost implicat împreună cu preotul Vitalie Musteață într-un scandal în care erau acuzați că au solicitat și beneficiat de serviciile unor prostituate.

Preotul Veniamon Onu a respins categoric acuzațiile spunând că este nevinovat și că sunt doar calomnii la adresa sa, iar preotul Vitalie Mustățea nu a dat niciun fel de declarații.

Distribuie acest articol