Preot din Italia înșelat de o româncă cu 10.000 de euro. Femeia l-a mințit că are un copil grav bolnav

Înșelăciune în formă continuată este acuzația făcută de carabinierii din Scandiano (Reggio Emilia) împotriva unei românce în vârstă de 65 de ani, domiciliată în Fabbrico, prinsă în flagrant în timp ce primea o donație în bani, făcută în biserică chiar de către preotul paroh, pe care femeia l-a mințit spunându-i că are un copil grav bolnav.

Plângându-se mereu că se află într-o stare materială sub limita subzistenței și că are un copil grav bolnav, românca îl înduplecase pe preotul paroh, în vârstă de 80 de ani, să o ajute cu donații în bani. Prin cereri repetate și insistente, făcute de-a lungul a câțiva ani, donațiile preotului paroh către româncă au ajuns la considerabila sumă de 10.000 de euro.

Conform publicației Corriere della Sera, femeia cerea ajutor parohului pentru a face față unor cheltuieli fictive, precum, din spusele ei, întreținerea unui copil grav bolnav. Solicitările sale deveniseră din ce în ce mai agasante în ultima vreme, astfel încât femeia îl suna la telefon pe paroh cu o frecvență de până la 40 de apeluri pe zi.

Nepotul preotului i-a alertat pe carabinierii din Scandiano după ce a aflat că unchiul său dăruia sume mari de bani unei femei care profita de bunătatea parohului italian.

Timp de câteva zile carabinierii din Scandiano au efectuat servicii de filaj și, sâmbătă, 30 octombrie, a fost momentul de cotitură când, îmbrăcați în civil, au observat o femeie intrând în biserică, ducându-se direct la parohul ce stătea lângă altar și de la care a primit o sumă de bani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surprinzând în flagrant donația, carabinierii au intervenit și au constatat că femeia tocmai primise 40 de euro și că preotul paroh mai avea pregătiți încă 500 de euro, pe care intenționa să îi dăruiască femeii în zilele următoare.

Ulterior flagrantului, preotul paroh a depus o plângere împotriva româncei susținând că, de cel puțin patru ani, i-ar fi donat în diferite diverse rânduri sume de bani, ajungând chiar și la 1.000 de euro o dată.

Bani pe care românca i-a cerut sub pretextul unor cheltuieli pentru întreținerea copilului grav bolnav sau a unei călătorii în străinătate pentru a supune copilul unor tratamente sau intervenții chirurgicale.

După reconstituirea faptelor și după ce s-a constatat că românca l-a înșelat pe preotul paroh în vârstă de 80 de ani, ce suferea și de un deficit cognitiv constatat de carabinieri în timpul anchetei, femeia a fost denunțată pentru infracțiunea de înșelăciune.

Aceasta avea în plus acuzații anterioare de înșelăciune, datând din anul 2019 și consumate în localitatea Castellarano, aflată de asemenea în provincia Reggio Emilia.

Distribuie acest articol