Preot român din Italia: „Duminică vom face o rugăciune specială pentru pace”

Preotul paroh Claudiu-Ionuț Savin, preot al Bisericii Ortodoxe din Cuneo, a declarat că, în cadrul slujbei de duminică, 27 februarie, va ține o „rugăciune specială pentru pace”. „Ne vom ruga cu toții împreună: români, ruși și ucraineni”, a spus preotul român conform targatocn.it.

„În pace să ne rugăm Domnului. Toți împreună, români, ruși și ucraineni. Pentru că pacea trebuie să aparțină tuturor”, a spus preotul Savin Claudiu-Ionut, preot al Parohiei Tuturor Sfinților Români, cu sediul în Corso Nizza 89 din Cuneo.

Rugăciunea pentru pace deschide mereu sărbătorile ortodoxe, în fiecare duminică. Următoarea duminică însă, pe 27 februarie, va mai fi una, specială, pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina.

„În comunitatea noastră sunt ruși și ucraineni. Nu ne interesează diviziunile politice. Desigur, există frică. Mulți au rude și familii în Ucraina și sunt îngrijorați. Este o mare rușine ce se întâmplă, dar situația este complicată și își are rădăcinile în istorie. Sunt tensiuni enorme de ani de zile în acea zonă. Ne vom ruga pentru pace, așa cum facem întotdeauna și cum trebuie să facă mereu un bun creștin”, a concluzionat părintele Claudiu.

Forțele militare ale Rusiei au atacat joi dimineață Ucraina cu rachete, tancuri și tiruri de artilerie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Au fost lovite ținte militare, dar și civile, potrivit Kievului, care a anunțat totodată câteva zeci de morți, o informație preliminară, care nu a fost încă verificată. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a asigurat că armata face încă față atacului, dar a îndemnat și civilii să participe la apărarea țării.

Lumea întreagă a condamnat invazia rusă, dar nimeni nu știe unde anume se va opri Vladimir Putin.

Distribuie acest articol