Preot român din Italia mort după o scurtă și grea suferință. „Ne-a slujit vreme de 18 ani cu dragoste și devotament”

Comunitatea românească din Mantova, situată în regiunea italiană Lombardia, se află în doliu după ce preotul român Laurențiu Herciu, de rit ortodox, a decedat în urmă cu câteva zile. Trupul neînsuflețit al preotului Herciu, sau don Lorenzo, cum îi spuneau toți, a fost depus în această dimineață de 18 decembrie 2021 în cimitirul din localitatea Villanova Maiardina, provincia Mantova.

Preotul Laurențiu Herciu. N. 21 noiembrie 1951 – D. 12 decembrie 2021. Foto: Facebook

„Cu multă durere am aflat ieri, după terminarea Sf Liturghii, că părintele Laurențiu Herciu, cel ce a slujit ca preot paroh la Parohia Ionel între anii 1998-2001, a trecut la cele veșnice. Din 2001 până în prezent a fost preot la parohia Tripoli-Mantova din Italia”, se precizează pe pagina Facebook a Parohiei Ortodoxe Ionel Iohanisfeld din județul Timiș.

„Cu părintească durere, aducem la cunoștință că, în dimineața zile de 12 decembrie a.c., fiul episcopiei noastre și fratele nostru împreună-slujitor, Preotul Laurențiu Herciu, de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Tripoli (MN), a trecut la Domnul, după o scurtă și grea suferință. Unind condoleanțele noastre la doliul familiei și a credincioșilor din parohia pe care a păstorit-o timp de 18 ani, Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos, biruitorul morții, să dăruiască sufletului robului Său, Laurențiu preotul, iertare și veșnică odihnă în Împărăția Sa”, a transmis și Preasfințitul Siluan, conducătorul Episcopiei Ortodoxe a României din Italia.

Laurențiu Herciu s-a născut la Horgești, pe data de 21 noiembrie 1951. A absolvit institutul teologic de grad universitar din Oradea în iunie 1994. A fost hirotonit preot de către IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, la Timișoara în data de 29 iunie 1998. Din 1998 și până în 2001 a fost preot paroh la parohia „Ionel” din Protopopiatul Timișoara. În anul 2001, se stabilește, împreună cu familia, în Italia, unde, în anul 2003, cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Iosif, a înființat parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Tripoli (MN). La această parohie a slujit până la trecerea la cele veșnice.

„Un ultim rămas bun, o lacrimă, o floare și o îmbrățișare pentru pastorul nostru drag ,care ne-a slujit vreme de 18 ani cu dragoste și devotament. Sincere condoleanțe familiei greu încercate in aceste zile si mângâiere întru Domnul! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis unul dintre enoriașii preotului Herciu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI