Un preot român din Italia a obținut cetățenia italiană: „O onoare și o mare bucurie pentru mine”

Comunitatea ortodoxă din Alba, provincia Cuneo (Piemonte), îl sărbătorește pe părintele Cătălin Zaharie, care a devenit cetățean italian după ce a depus jurământul de credință față de această țară la primăria din localitate.

Cătălin Zaharie, originar dintr-o localitate din Bucovina, are 47 de ani și de zece ani este pastor ortodox la Parohia Ortodoxă Română „Sfîntul Mucenic Lavrentie” din Alba. Slujește la Biserica Santa Ecaterina, Piazza Vittorio, 12051.

Este căsătorit cu Mariana Simona Zaharie și împreună au șase copii: Maria Magdalena și Teodosia Casiana, care studiază Medicina la Roma, apoi Vasile, Sebastian Nicolae, Cassian Ioan și micuța Anastasia Margareta, în vârstă de numai 5 anișori.

Preotul Cătălin Zaharie alături de frumoasa sa familie. Sursa foto: La Voce di Alba

Lucrează de noapte la „Ferrero”, renumita fabrică de ciocolată, pentru ca ziua să se dedice comunității, a declarat părintele conform La Voce di Alba.

Emoționat pentru primirea cetățeniei italiene, preotul Zaharia a spus: „Lungul drum al vieții mele îmi oferă o etapă importantă. Primirea cetățeniei italiene reprezintă o onoare și o mare bucurie pentru mine.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Preotul român reprezintă un punct de referință pentru toți credincioșii români care locuiesc la Alba, Langhe şi Roero.

Informații despre cum se poate obține cetățenia italiană, condiții de îndeplinit și proceduri de urmat puteți citi în articolul: Vrei să obții cetățenia italiană? Trebuie să demonstrezi că vorbești și scrii bine limba italiană

Distribuie acest articol