Preot român din Italia se dezvinovățește: „Nu este adevărat că am o iubită, sunt doar bârfe!”

Un preot român din Mercogliano, provincia Avellino (Campania), a fost nevoit să se apere de bârfele care circulă în localitate de ceva timp: „Gata cu atâtea bârfe, nu este adevărat că am o iubită!”, a strigat preotul din înaltul altarului la care a slujit timp de doi ani. Parohul român urmează să plece în săptămânile următoare din această parohie iar pe seama lui circulă zvonuri denigratoare, relatează cotidianul Repubblica.

Preotul român se numește Florin Cipca și oficiază slujba în biserica „dell’Annunziata” din Mercogliano. Peste câteva săptămâni va pleca, el va fi înlocuit de Don Vitaliano Della Sala, pastorul care conduce și parohia Capocastello din centrul istoric al aceleași localități. Noul preot este cunoscut pentru activitatea sa antiglobalizare și s-a declarat afectat și el de ceea ce i se întâmplă preotului român.

Biserica „dell’Annunziata” din Mercogliano. Fotto: Gazzetta di Avellino

Ce spune preotul Florin Cipca, acuzat că are o amantă

„Nu este adevărat că am o iubită, așa cum se zvonește” – explică preotul catolic român – „ci plec pentru că se dorește o nouă organizare de către conducerea Bisericii”. Don Florin a spus că a fost foarte tulburat de bârfele care l-au vizat, dar și-a făcut o idee despre cine a răspândit anumite zvonuri despre el: „Evident, cineva a fost deranjat de faptul că eu am încurajat unii tineri din sat să gestioneze zonele comune ale bisericii”.

„În doi ani de preoție” – afirmă Don Florin – „nu am trădat niciodată misiunea mea și doare să cred că cineva a vrut să ponegrească numele meu și pe cel al Bisericii. Un lucru este sigur: nu plec pentru că sunt îndrăgostit, pentru că am vreo iubită. Vescovul a vrut doar să facă o redistribuire a noastră, a preoților, în teritoriu. Cei care creează și încurajează aceste bârfe fac rău Bisericii pentru că jignesc dar și pentru că descurajează tinerii seminariști în dorința de a se dedica acestei profesiuni. Îmi pare rău că am văzut și mulți enoriași care plâng pentru plecarea mea, dar viața unui pastor este asta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acest gen de zvonuri nu sunt ceva nou în parohiile provinciei Avellino, ceva timp în urmă un alt preot a fost demis din funcțiile bisericești după ce a fost acuzat pentru sms-uri fierbinți trimise bărbaților căsătoriți din parohia în care slujea.

Sursa foto articol: Otto Pagine.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20