Un preot român este împotriva vizitei Papei Francisc în țara noastră: „Nu are ce căuta în România!”

Preotul Matei Vulcănescu, un cleric ultraortodox cunoscut pentru părerile sale radicale (care îşi sfătuia, printre altele, credincioşii să nu facă păcatul avortului, ci mai bine să-i omoare pe copii după ce se nasc), a venit cu o nouă iniţiativă. El a lansat o petiţie în mediul online prin care Papa Francisc este anunţat că nu are ce căuta în România, informează Adevărul.

Preotul Matei Vulcănescu slujeşte în Parohia Panaghia Odighitria din Pireu, Grecia și a primit interdicţie încă din 2015 de la Patriarhia Română să mai fie primit la vreo comuniune din lăcaşurile de cult din Muntenia şi din Dobrogea.

„Petiţie împotriva venirii papei în România. De Preot Matei Vulcănescu / 31 ianuarie 2019. Această petiţie a fost semnată până în prezent de aproape 5.000 de români. Papa Nu are ce căuta în România!” susține preotul Vulcănescu iar motivele sunt relatate pe larg aici, în textul petiției.

Preotul Matei Vulcănescu, autorul petiţiei. Foto: Adevărul

„Nu se cuvine ca ortodocşii şi ereticii papistaşi să se adune în lăcaşuri de cult împreună”, susține Vulcănescu

„Papa ar veni în România ca șef al ereziei romano-catolice, și ar fi primit de către Patriarhia Română ca episcop canonic al Romei cu Succesiune Apostolică, ceea ce este blasfemie, pentru că papistașii, de vreme ce au intrat în erezie, au pierdut și Succesiunea Apostolică, și Episcopia Romei!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-un text al părintelui Arsenie Papacioc, din anul 2010 și preluat de Vulcănescu, se specifică: „Îi numim papistași și nu romano-catolici pentru că numai Biserica Ortodoxă, cea UNA, are însușirea de Catolică (Universală sau Sobornicească sau Ecumenică). Cuvântul papistaș exprimă cel mai bine papocentrismul și dogma lor despre infaibilitatea papală (papa nu poate greși) și titlul de Vicar al lui Hristos (papa fiind pentru ei înlocuitorul lui Hristos pe pământ – Vicarus Christi in Terra) și „Piatra Credinței.”

Suveranul Pontif urmează să viziteze România în acest an, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Papa Francisc va vizita orașele București, Iași, Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.